Fitness

Vježbajte na otvorenom jer možete potrošiti više kalorija

U posljednjih godinu dana smo zbog pandemije koronavirusa morali promijeniti neke životne navike. I teretane su donedavno bile zatvorene, pa smo vježbanjem kod kuće održavali formu.

No dolaskom ljepših i sunčanijih dana vrijeme je da napustimo zatvorene prostore i krenemo s fizičkim aktivnostima na otvorenom. Vježbanje, vožnja bicikla, trčanje ili samo hodanje na svježem zraku pružaju sjajan trening i užitak…

Možda čak i bolji od vježbanja u zatvorenom – možete, naime, potrošiti više kalorija u minuti – budući da neke aktivnosti na otvorenom uključuju više mišića nego njima odgovarajuće aktivnosti u zatvorenom.

Primjerice, kad sjednete na sobni bicikl, mišići gornjeg dijela tijela praktički se švercaju – bez problema možete čitati časopis dok okrećete pedale. No kad se vozite na biciklu po cesti ili po šumskom putu, u akciju stupaju i mišići prsa, ruku, te trbušni i leđni mišići.

Morate se koristiti cijelim tijelom kako biste se penjali uzbrdo, borili s vjetrom i svladali zavoje. Najbolje od svega je to što, dok trošite sve te kalorije, vrijeme brzo prolazi jer se izvrsno zabavljate.

Vježbanje na svježem zraku. Foto: Arhiva

Odgovori

Back to top button