Fitness

Ovo je nekoliko vježbi za savršenu stražnjicu, a koje možete raditi i kod kuće

Ako niste zadovoljni izgledom svoje stražnjice nudimo vam nekoliko vježbi kojima ćete u kratkom razdoblju postići savršene rezultate! Čvrsta i lijepo oblikovana stražnjica želja je mnogih djevojaka. Ali kako bi to postigli trebali biste redovno vježbati. Zato vam nudimo četiri vježbe koje možete radi i kod kuće. Redovnim vježbanjem poboljšajte njezin izgled…

Čučnjevi

Zna se da su čučnjevi jedna od najučinkovitijih vježbi za stražnjicu, bokove i bedra, stoga se uspravite i raširite noge. Trbuh uvucite, a koljena neka budu savijena. Nakon što zauzmete takav stav, lagano se spuštajte u čučanj. U tom položaju ostanite najmanje pet sekundi. Ako se duže vrijeme niste bavili nikakvim fizičkim aktivnostima, prva tri dana, vježbe ponavljajte osam do deset puta.

Iskorak

Iskorak je odlična vježba za jačanje unutrašnje strane butine i bedra, međutim tako možete oblikovati i stražnjicu. Desnom nogom napravite iskorak i lagano se spuštajte u čučanj sve dok koljeno lijeve noge ne bude desetak centimetara od poda. Vježbu ponovite najmanje osam puta. Nakon toga ponovite postupak lijevom nogom.

Fitness. Foto: Arhiva

Vježbe na podu

Lezite na leđa tako da su vam noge savijene u koljenu. Stopalima se oslonite na pod i ne zaboravite da morate polako disati. Stražnjicu polako dižite od poda i u zraku ju držite najmanje pet sekundi, a zatim ju polako spuštajte prema podu. Valja napomenuti da ritam disanja morate uskladiti s brojanjem, a bilo bi dobro da vježbu ponavljate petnaestak minuta.

Zatezanje

Ovaj put lezite na desni bok i ispružite desnu ruku na koju ćete nasloniti glavu. Lijevu ruku položite ispred grudi s tim da dlan oslonite na pod. Noge moraju biti zategnute, a stopala pod kutom od devedeset stupnjeva. Polako dišite i lijevu nogu podižite pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva. Kako bi rezultati bili vidljivi već nakon nekoliko dana, vježbu ponavljate dvadesetak puta.

Odgovori

Back to top button