Fitness

Nekoliko savjeta kako smršaviti nakon blagdana

Mnogi će za vrijeme blagdanskih dana pojesti zalogaj više, no za nekoliko dana vraćate se u rutinu. Ponudit ćemo vam nekoliko savjeta kako vratiti željenu tjelesnu masu, te kako skinuti još koji kilogram.

Prvi i najvažniji zadatak je da program kako smršaviti odradite korak po korak, te da ne skačete na idući korak dok niste odradili prethodni. Program je nešto najjednostavnije što ste ikada vidjeli i sigurno donosi rezultate, ali jedino ako se odrađuje zadanim redoslijedom.

Drugi je zadatak izvagati se. Taj će zadatak mnogima biti mučan, ali bilo bi u redu da to napravite!

Evo nekoliko naših savjeta, a krećemo od sadržaja u hladnjaku.

– Mlijeko, jogurti i ostalo u sebi imaju poveću količinu masti, a vaš je zadatak da pri idućoj kupnji obratite pozornost na iste te proizvode te ubuduće kupujete one proizvode koji imaju najmanje masnoće. Primjer za to je da mlijeko umjesto sa 3,2%mm kupite ono sa 0,1%mm. To isto napravite sa svakim proizvodom u vašem hladnjaku.

– Ako volite namaze kao što je majoneza, margarin… Preporučujemo vam da te namaze zamijenite mliječnim namazima, koji sadrže puno manju količinu masti u sebi. Ako vam je teško u potpunosti izbaciti navedene proizvode, onda ih koristite u maksimalno u jednom obroku, a to nikako ne smije biti večera.

Dobro se naspavajte. Oni koji ne spavaju dovoljno bit će gladniji, u svoj organizam će unositi više kalorija i manje će biti fizički aktivni

– Što se tiče sokova, kod njih obratite pozornost da uzimate one sa što manje šećera. Po mogućnosti kupujte samo one bez šećera.

– Kada pravite prženu hranu, onda smanjite količinu ulja koju stavljate. Bilo bi odlično da unos ulja prepolovite.Ako kupujete konzerviranu hranu kao što je tunjevina i ostalo. Onda nakon što ste otvorili tunjevinu, prvo što ćete napraviti je da istresete sve ulje iz konzerve, a onda konzumirate na sve moguće načine!

– Jedite raznovrsniju hranu, neka prevladava voće i zeleno povrće. Hranite se namirnicama iz različitih prehrambenih skupina, te izbjegavajte ugljikohidrate kao što su pekarski proizvodi.

– Dobro se naspavajte. Oni koji ne spavaju dovoljno bit će gladniji, u svoj organizam će unositi više kalorija i manje će biti fizički aktivni.

– Bilo koja vrsta tjelesne aktivnosti je dobro došla i može biti korisna za kontrolu tjelesne težine. Obična šetnja će odvratiti pažnju od posjete hladnjaku.

Mršavljenje – ilustracija. Foto: Arhiva

Odgovori

Back to top button