Fitness

Rekreativno vježbanje može pridonijeti fizičkom i psihičkom zdravlju, te općoj kvaliteti života

Redovito tjelesno vježbanje osigurava bolji psihofizički status i djeluje preventivno ili kurativno u slučaju različitih bolesti, kao što su npr. srčana oboljenja, dijabetes, regulacija krvnog tlaka i osteoporoza.

Osim toga, redovito bavljenje vježbanje igra važnu ulogu u upravljanju stresom, raspoloženjem i osjećajem općeg zadovoljstva. Drugim riječima, tjelesno vježbanje predstavlja sadržaj slobodnog vremena koji doprinosi podizanju kvalitete fizičkog i psihičkog zdravlja.

Razvojem tehnologije i suvremenih civilizacijskih tekovina stvoren je veoma dinamičan tempo života koji predstavlja sve veće opterećenje za čovjeka. Rezultat takvog načina života su stres, frustracije, dugotrajno sjedenje ispred računala, loše prehrambene navike i smanjena količina kretanja što narušava zdravlje.

Zdravlje je kontinuum stanja koje podrazumijeva ne samo odsustvo bolesti ili oronulosti, već predstavlja kapacitet za uspješno podnošenje izazova svakidašnjice i punu realizaciju životnih potencijala. U tom smislu zdravlje obuhvaća i funkcijske kapacitete potrebne za kvalitetno zadovoljavanje i ispunjavanje života.

Redovita tjelovježba i sudjelovanje u rekreativnim aktivnostima uvelike može pridonijeti unaprjeđenju zdravlja. Primarni cilj rekreativnih sportskih aktivnosti je samo sudjelovanje radi unaprjeđenja tjelesnog statusa, zabave, uživanja, druženja i kvalitetnog ispunjavanja slobodnog vremena.

Važno je da možete vježbati i kod kuće, a za to vam je dovoljno izdvojiti barem pola sata. Neke od sjajnih vježbi predložili smo OVDJE.

Kako bi vježbanje bilo što kvalitetnije vrlo je bitno izabrati odličnu i kvalitetnu podlogu, a naš je izbor Pride Premium podloga za vježbanje koja je trenutačno na akciji u PRIDE trgovini za borilačke sportove.

Odgovori

Back to top button