Fitness

Pripremite se za plažu! Evo nekoliko jednostavnih vježbi za savršenu liniju

Prije nego krenete vježbati kako bi se što bolje pripremili za odlazak na plažu donosimo vam neke korisne savjete i informacije. Nije važno hoćete li trenirati kod kuće ili u teretani poželjno ne odmah krenuti maksimalnom snagom kako vam entuzijazam za vježbanjem ne bi odmah splasnuo.

Možda je bolje za početak vježbati kod kuće, a za to vam je potrebna dobra i kvalitetna podloga za vježbanje. A kako bi vam vježbanje bilo što ugodnije potrebno je izabrati prostirku koja zadovoljava vašim zahtjevima.

Odličan izbor vrhunskih podloga za vježbanje možete pronaći u PRIDE trgovini za borilačke sportove, na adresi Maksimirska 103, u Zagrebu, ili u Internet trgovini www.pride.hr.

Kako bi vježbe bile što bolje i učinkovitije važno je izabrati odličnu i kvalitetnu podlogu

Na prostirci možete raditi mnogo sjajnih vježbi za savršenu liniju uoči odlaska na more. Evo vam nekoliko sjajnih vježbi za koje vam je potrebno 15-ak minuta svaki dan:

  • Vježbanje započnite s vježbom ‘škarica’. Lezite na pod s rukama uz tijelo i podignite obje noge, a onda ih naizmjenično spuštajte i dižite.
  • Ostanite ležati na podu i podignite zgrčite koljena da vam stopala ostanu na podu. Koljena raširite u širinu bokova, a ruke stavite iza glave. Zarotirajte gornji dio tijela u jednu stranu pritom pružajući suprotnu ruku.
  • Ovu pilates vježbu izvodite za svaku stranu. Lezite na bok sa zgrčenim koljenima. Ako ležite na lijevom boku lijevom rukom se oduprite o podlogu, a bokove podižite i spuštajte bez spuštanja na podlogu. Nakon 45 sekundi vježbe, promijenite stranu i ponovite vježbu.
  • Kada ste završili s oba seta ovih vježbi, sjedite na strunjaču sa zgrčenim koljenima. Nagnite leđa unatrag i ruke podignite u visini laktova. Gornji dio tijela rotirajte na lijevu i desnu stranu.
  • Lezite zatim na leđa i podignite obje noge u visini glave. Ruke držite ispružene cijelo vrijeme i podižite tijelo od podloge prema nogama.
  • Zauzmite pozu za sklekove i podižite naizmjenično jednu pa drugu nogu u zrak.
  • Ponovite istu vježbu samo se okrenite. Sjednite na strunjaču i podižite noge ispred sebe.
  • Lezite na leđa s rukama uz tijelo, a noge podignite sa zgrčenim koljenima. Jednom, zatim drugom nogom dodirujte pod.
  • Sjednite na strunjaču i stavite dlanove iza sebe. Podignite noge od podloge i pridižite koljena prsima.

A kako bi vježbe bile što bolje i učinkovitije važno je izabrati odličnu i kvalitetnu podlogu, a naš je izbor Pride Premium podloga za vježbanje koja je trenutačno na akciji u PRIDE trgovini za borilačke sportove.

Odgovori

Back to top button