Klubovi

KARATE KLUB HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Adresa: Dom sportova zapad, Trg Krešimira Ćosica 11Grad: ZAGREB
Poštanski broj: 10000Država: HRVATSKA

Karate klub Hrvatski dragovoljac osnovan je 29. srpnja 1995. godine, na inicijativu glavnog trenera Ante Čuture, a treninzi su se do veljače 2009. godine odvijali uglavnom u dvorani Obrtničke škole, u zagrebačkoj Savskoj ulici na broju 23. Od veljače 2009. godine Klub useljava u novootvoreni KARATE CENTAR u zagrebačkom Domu sportova. No, karate škola nastavlja svoje djelovanje i u Savskoj ulici.

Klub je od samog osnutka okupio najbolje natjecatelje Zagreba i zagrebačke regije, a priključili su se i mnogi uspješni natjecatelji iz drugih krajeva Lijepe Naše.

Narednih godina Karate klub Hrvatski dragovoljac je u svim uzrasnim kategorijama osvajao veliki broj medalja na državnim prvenstvima, jakim međunarodnim turnirima, a sa svojim reprezentativcima doprinosio i uspjesima nacionalnih selekcija od međunarodnih turnira do svjetskih i europskih prvenstava.

Naša vrata su širom otvorena svim nadarenim i perspektivnim natjecateljima diljem Hrvatske i šire, da svoje ambicije i karate usavršavanje steknu upravo kod nas, gdje ce svakako dobiti maksimalnu potporu i skrb oko daljnje natjecateljske karijere.

Od najznačajnijih uspjeha u posljednjih par godina ističemo:

– Lucija Lesjak  – svjetska prvakinja U21 – Čile, listopad 2019.,  brončana na Europskom prvenstvu U21 – Budimpešta , veljača 2020.,  prvakinja Balkana , ožujak 2020., prvakinja Hrvatske i u U21 i seniorskoj konkurenciji, prvakinja Europskih Sveučilišnih igara 2019.

– Ante Mrvičić – član hrvatske reprezentacije koja je osvojila dvije bronce na Europskim prvenstvima, Balkansku broncu, osvajač medalja sa Prvenstava Hrvatske

– Karlo Raguž – član hrvatske reprezentacije koja je osvojila broncu na Balkanskom prvenstvu, ožujak 2020. godine, osvajač medalja sa Prvenstava Hrvatske, prvak Europskih sveučilišnih igara 2019.

Prošle godine smo osvojili ukupno 27 medalja na Prvenstvima Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama te u parakarateu, a mozemo se i pohvaliti da su naši sportaši dobitnici rekotorovih nagrada.

Dvorana Karate Centar Hrvatski dragovoljac – Dom sportova zapad, Trg Krešimira Ćosica 11, Zagreb.
Kontakt telefon: 091/2002-140, e-mail: ante.karate@gmail.com

Odgovori

Back to top button