Fitness

Želja za bavljenje jogom je pozitivna motivacija koja vas pokreće

U jogi nema natjecanja, uspoređivanja i pritiska. Iako vježbe izgledaju lagano, kad se izvode pravilno, poštujući tehnike disanja, zahtijevaju veliki angažman. U početku je najteže održati pravilan položaj tijela što utječe na zdravlje kralježnice i nepravilno disanje.

Joga se sastoji od pet ključnih elemenata: pravilnog disanja, vježbanja, opuštanja, pravilne prehrane, pozitivnog razmišljanja i meditacije. Joga vježbe – ili asane – su namijenjene opuštanju napetih mišića, utječe na funkcioniranje unutarnjih organa i poboljšava fleksibilnost zglobova i ligamenata.

Glavni zadatak je ispraviti držanje, razviti svijest o vlastitu tijelu kako bi se uočila povezanost disanja i psihičkih stanja.

Relaksacija potiče kreativnost, bolju komunikaciju i osjećaj sreće. Tehnika relaksacije je jednostavna i prirodna svim ljudima.

Joga vježbe se temelje na uvjerenju da su tijelo i disanje blisko povezani s umom. Kontroliranjem disanja i zadržavanjem tijela u mirnom nepomičnom položaju (asana), stvara se harmonija.

Želja za bavljenje jogom je pozitivna motivacija koja vas pokreće i omogućava vam da se bavite sami sobom.

Odgovori

Back to top button