Fitness

Spremni dočekajte odlazak na more, ovo su vježbe za ravan trbuh

Sigurno već razmišljate o ljetnom odmoru, ali prije odlaska na more morate malo stesati liniju. Ako se još uvijek niste uspjeli riješiti masnih naslaga na trbuhu, vrijeme je da obratite pažnju na prehranu.

Osim toga, ne bi bilo loše da prakticirate određene vježbe koje će ubrzati proces mršavljenja.

Istaknite trbušne mišiće

Ljetni mjeseci su sve bliže, a većina pripadnica ljepšeg spola još uvijek vodi bitku s masnim naslagama na trbuhu.

Ako i vi niste uspjeli skinuti višak kilograma koje ste prikupljali tijekom zime, obratite pažnju na prehranu, a osim toga ne bi bilo loše da prakticirate određene vježbe!

Uopće ne sumnjamo da ćete nakon toga s nestrpljenjem čekati trenutak kada ćete u novom kupaćem kostimu mamiti muške poglede!

Vježbe za ravan trbuh:

– Vježbe na leđima su najidealnije za ravan trbuh. Primjerice, lezite na leđa, prekrižite ruke i podižite struk. U tom položaju ostanite desetak sekundi. Još veći učinak postići ćete ako istovremeno podižete i noge. Vježbu ponovite trideset puta.

– Lezite na leđa, podignite struk i prekrižite ruke. Nakon toga podignite noge. Brzim i kratkim pokretima izvodite škarice.

– Klasični trbušnjaci su najučinkovitija vježba za mišiće trbuha. Dakle, opet lezite na leđa, ruke stavite iznad glave i noge savijte u koljenima. Do prve pauze glavu podižite najmanje četrdeset puta.

Još nekoliko korisnih savjeta:

  1. Izbjegavajte slanu i slatku hranu
  2. Izbjegavajte mlijeko i mliječne proizvode
  3. Pojačajte unos korjenastog povrća
  4. Konzumirajte puno voća
  5. Alkohol i kavu izbacite u potpunosti
Fitness – vježbanje. Foto: Arhiva

Odgovori

Back to top button