Fitness

Kako se posvetiti vježbanju da vam to postane navika

Čak 50 posto početnika prestane vježbati tijekom prvih osam tjedana, savjeti koji slijede mogu vam pomoći da pregurate krizu. Vježbanje uopće ne mora biti bolno i teško, no ako ste zapustili svoje tijelo, nemojte misliti da će od početka sve ići glatko.

Bez obzira na ono što možete čuti u reklamama, vježbanju se trebate ozbiljno posvetiti. Ne možete steći dobru kondiciju bez truda, a često ni bez lagane neugode.

Nemojte pretjerati i već prvog dana pokušati napraviti što više vježbi ili odmah kada uđete u teretanu isprobati sve sprave. Vaš entuzijazam i želja za vježbanjem brzo će se ugasiti. Sačuvajte nešto i za kasnije.

Partner za vježbanje može vas potaknuti na nove izazove – ili vas izvući van u šetnju kada biste radije ostali kod kuće i gledali film. Zapanjujuće je što sve ljudi mogu postići kada imaju podršku svojih prijatelja.

Ugledajte se na nekoga tko je postigao uspjeh u vježbanju. Uzor vam može biti i vaša baka koja svakog dana u parku prehoda dva kilometra. Mo može biti neki vaš kolega koji nosi hlače broj 54, ali je počeo odlaziti u teretanu četiri puta tjedno.

Vožnja na biciklu nije zabavna ako je vaš bicikl star i raskliman. Hodanje nije ni ugodno ni zdravo ako hodate u sandalama. Kupnja kvalitetne opreme višestruko će vam se isplatiti.

Odgovori

Back to top button