Fitness

Donose li steroidi rezultate ili štetu?

Dok se prije u sport ulazilo radi zdravoga života danas se često s njim završava nezdravim životom upravo radi sve većeg prisustva steroida koji se neodgovorno koriste te do kojih je danas relativno lako doći.

Danas se granice u sportu pomiču gotovo iz dana u dan. Ništa više nije kao što je nekada bilo. Dok se prije u sport ulazilo radi zdravoga života danas se često s njim završava nezdravim životom upravo radi sve većeg prisustva steroida koji se neodgovorno koriste te do kojih je danas relativno lako doći.

U profesionalnom sportu se sve počinje vrtjeti oko novca i rekorda. Svi koji u sport ulaze s ciljem da postanu najbolji najvjerojatnije će se susresti s nedopuštenim supstancama i mnogi će pred njima pokleknuti. Zato je profesionalan sport postao opasan. Ljudsko tijelo ima svoje granice a kada se preko njih prelazi onda započinje opasna igra s našim zdravljem.

Steroidi su opasne tvari koje su se zavukle u sve pore sporta pa tako i u borilačke. Danas se sve češće povezuju s MMA-om. Neka izvješća iz SAD-a govorila su da oko 90 posto boraca koristi steroide u ‘prihvatljivim’ količinama na kojima nisu često.

Ako u tome ima istine zasigurno će i onih 10 posto u jednom trenutku pokleknuti pred njima jer jednostavno neće biti u stanju pratiti one koji ih uzimaju.

Nakon što u neki sport uložite godine i godine truda i onda se pojavi neko tko radi puno manje a dostigne puno više u kraćem roku ostajete razočarani. Shvatite da je na vama ili da krenete njihovim putem ili da odustanete jer jednostavno nema smisla boriti se protiv kemije.

Zato se može reći da je uzimanje steroida najneodgovorniji odnos prema sportu i sportašima općenito. Korištenje istih za svaku je osudu jer radi njih sport gubi svoj duh. Sportaši koji su javno priznali uzimanje steroida osuđeni su od javnosti a oni pak koji se uspješno skrivaju veličani su kao zvijezde.

Kako se sve češće u medijima šire priče o sportašima borilačkih sportova na koje se sumnja da koriste nedopuštena sredstva na udaru se ponekad nađu i velike zvijezde.

Odgovori

Back to top button