Kick & Thai

Kickboxing klub Sveti Duh dobio novu modernu dvoranu – Sportsku akademiju

Adresa: STJEPANA RADIĆA 58Grad: OSIJEK
Poštanski broj: 31000Država: HRVATSKA

Kickboxing klub Sveti Duh osnovan je 2004. godine, a mnogi su njihovi članovi više puta osvajali državna prvenstva, kao i medalje na europskim i svjetskim prvenstvima. Sveti Duh je nositelj kvalitete sporta u Osijeku, a tijekom svih ovih godina organizirali su mnoga kickboxing natjecanja.

Sportaši su podijeljeni u tri kategorije: početničku, rekreativnu i natjecateljsku skupinu. Za svaku su prilagođeni treninzi, a početnička skupina je najveća i najbrojnija.

Ukupno trenira 60-ak boraca i borkinja, a taj će se broj sigurno s vremenom povećati jer je klub odnedavno dobio novi prostor za treniranje.

Glavni trener Tomislav Bilandžić jedan je od osnivača Kickboxing kluba Sveti Duh iz Osijeka i među zaslužnijima što je klub dobio novu modernu dvoranu – Sportsku akademiju. Svečano otvorenje je u srijedu 1. rujna.

– U klubu treniramo isključivo ringovne discipline. Iznimno sam ponosan što smo od našeg osnutka ostvarili zapažene sportske rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Članovi našega kluba osvajali su juniorska i seniorska državna prvenstva, bili su europski i svjetski prvaci, osvajali naslove na svjetskim kupovima – kazao je jednom Tomislav Bilandžić u razgovoru za portal CroRing.

Istaknuo je kako su za popularizaciju kickboxing u Hrvatskoj najzaslužniji Branko Cikatić i Mirko Filipović.

– U našoj zemlji porastao je interes mladih za treniranjem kickboxinga, više je natjecatelja i rekreativaca, otvorilo se dosta novih klubova u svim dijelovima Hrvatske – rekao je Tomislav Bilandžić i nastavio:

– Imamo mnogo kvalitetnih trenera koji prenose svoje znanje na mlađe. Svake godine dobivamo nove borce. A sport je kao vještina evoluirao…

Otkriva i zašto je počeo trenirati kickboxing.

– Smatrao sam kako mi bavljenje tim sportom može pomoći u profesionalnom poslu, zato sam počeo trenirati kickboxing. I bio sam u pravu. Treniranjem kickboxinga steknete specifična znanja koja mogu biti vrlo učinkovita ovisno o poslu kojim se bavite – istaknuo je Tomislav Bilandžić i zaključio:

– Treniranjem kickboxinga steknete ravnotežu duha i tijela kroz zavidnu fizičku spremu i specifične vještine s jedne strane, te samopouzdanje i stabilnost u glavi s druge strane. I danas redovito treniram kickboxing i osjećam se iznimno dobro zbog toga. Kickboxing mi je mnogo pomogao u obavljanju kako profesionalnih tako i svakodnevnih poslova.

Više informacija o radu kluba možete dobiti na Facebook stranici KBK Sveti Duh.

Odgovori

Back to top button