Taekwondo

Toni Kanaet osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju

Hrvatski taekwondoaš Toni Kanaet osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju. Splićanin je u borbi za treće mjesto pobijedio Uzbekistanca Nikite Rafaloviča.

Kanaet je nešto mekše ušao u borbu i dopustio Uzbekistancu da povede s 2:0, ali se brzo pribrao i okrenuo rezultat. No prva runda završila je izjednačeno (6:6).

Toni je dobro odradio drugu rundu i stigao do prednosti – 15:8. Treću rundu odradio je taktički sjajno i na kraju pobijedio s 24:18.

– Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio. Nakon poraza od Rusa sam bio ljutit, rekao sam da ću sve do kraja ‘pomesti’ i to sam i napravio. Isplatio se sav trud i sada ću slaviti. Uzbekistanac je jako nezgodan, ali sam znao da će pobijediti tko ima bolji ritam i više želje – kazao je Toni Kanaet i dodao:

– Drago mi je da sam osvojio prvu mušku olimpijsku medalju u tekvandou. Nadam se i da će Matea osvojiti zlato. Proslava će biti u užem krugu obitelji i prijatelja.

Hrvatski reprezentativac je u repasažu svladao Faysala Sawadoga predstavnika Burkine Faso, prekidom početkom treće runde zbog velike razlike u bodovima – 30:10.

Član TKD Marjan je na početku turnira pobijedio Španjolca Raula Martineza Garciju s 21:15, a onda je u drugom kolu izgubio protiv Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde kod rezultata 22:0.

U 14.30 sati u finalu kategorije do 67 kilograma Matea Jelić bori se protiv Britanke Lauren Williams za zlatnu medalju.

Odgovori

Back to top button