Ostalo

Conor McGregor najplaćeniji sportaš svijeta, iza sebe je ostavio Messija, C. Ronalda…

Irski UFC-ov borac Conor McGregor najplaćeniji je sportaš svijeta prošle godine. Zvijezda slobodne borbe prva je na Forbesovoj ljestvici najplaćenijih sportaša, te je iza sebe ostavio Lionela Messija, Cristiana Ronalda,… Prvi put od 1990. godine, otkad Forbes prati zarade sportaš, svi koji su se našli u Top 10 zaradili 75 milijuna dolara i više.

Popularni Irac se lani borio samo jednom i to u siječnju kada je na UFC 246 priredbi za 40 sekundi nokautirao Donalda Cerronea. McGregor je za tu borbu dobio 22 milijuna dolara, ali najveći dio zarade stigao mu je od prodaje većinskog udjela Proper No. Twelve viskija. Na tome je zaradio 150 milijuna dolara i time udvostručio svoje bogatstvo.

Lani su četvorica sportaš zaradila više od sto milijuna dolara. Osim Conora McGregora (180 milijuna dolara), to su još bili nogometaši Lionel Messi (130) i Cristiano Ronaldo (120), te igrač američkog nogometa ‘quarterback’ Dak Prescott.

Slijede NBA košarkaš LeBron James (96.5) i nogometaš Neymar (95), a na sedmom je mjestu tenisač Roger Federer (90), koji je zbog ozljede malo igrao, ali je zato naplatio svoju popularnost. Naime, švicarska teniska zvijezda je veći dio tog iznosa zaradila izvan terena na sponzorima, licencijama…

Deset najplaćenijih sportaša prema Forbesu

  1. Conor McGregor (UFC) – 180 milijuna dolara
  2. Lionel Messi (nogomet, Barcelona) – 130
  3. Cristiano Ronaldo (nogomet, Juventus) – 120
  4. Dak Prescott (NFL, Dallas Cowboys) – 107.5
  5. LeBron James (LA Lakers, košarka) – 96.5
  6. Neymar (nogomet, PSG) – 95
  7. Roger Federer (tenis) – 90
  8. Lewis Hamilton (F1, Mercedes) – 82
  9. Tom Brady (NGL, Tampa Bay Buccaneers) – 76
  10. Kevin Durant (košarka, Brooklyn Nets) – 75

Odgovori

Back to top button