MMA

Uroš Medić dogovara borbu protiv Tarantule, ali tek za rujan

Uroš Medić (7-0) sjajno se predstavio fanovima slobodne borbe u svom debiju za UFC. Srpski borac je u prvom nastupu za najjaču MMA organizaciju u ožujku na UFC 259 priredbi nokautom za sto sekundi pobijedio Aalona Cruza, a zaradio je i bonus od 50 tisuća dolara za najbolju borbu večeri.

Ovih je dana stigla potvrda kako Medić dogovara meč protiv Jalina Turnera (10-5). Naime, borci još nisu potpisali ugovor, ali su obojica pristali na borbu koja bi se trebala održati u rujnu.

Turnerov nadimak je Tarantula i trenutačno je najviši borac UFC-ove lake kategorije. Jalin je visok 191 centimetar, a na vaganju je uvijek zadovoljavao granicu od 70 kilograma.

U UFC je stigao kao velteraš, no vratio se u laku kategoriju. Turner je posljednju borbu imao u rujnu prošle godine kada je pobijedio Broka Weavera. Ta je borba bila u međukategoriji do 75 kilograma, nakon što je Weaver pristao uskočiti kao zamjena.

Medić trenira u kalifornijskom Kings MMA-u kod Rafaela Cordeira, u jednoj od najboljih dvorana u kojoj se vježba slobodna borba. Njegove timske kolege su Marvin Vettori, Beneil Dariush, Giga Chikadze, Kelvin Gastelum…

Odgovori

Back to top button