MMA

Zhang Weili traži revanš protiv nove prvakinje Rose Namajunas

Zhang Weili (21-2) nije uspjela u svom drugom pokušaju obraniti naslov UFC-ove prvakinje u slamka kategoriji. Kineskinja je na fantastičnoj UFC 261 priredbi koja održala pred 15.000 navijača u Jacksonvilleu izgubila protiv Amerikanke Rose Namajunas (10-4).

Američka borkinja je već prvim ‘high kickom’ pogodila suparnicu koja je pala na tlo i onda serijom udaraca prisilila suca da prekine meč. Zhang Weili je prvi poraz nakon 21 pobjede u nizu teško prihvatila.

Još je u oktogonu negodovala kako se prekid dogodio prerano, premda mnogi smatraju kako je sudac ispravno odlučio i spasio je težih posljedica.

Nakon što su se slegle emocije Kineskinja se javila putem Instagrama te zatražila uzvrat.

‘Čestitam Rose na pobjedi. Vratila se nakon poraza. Vjerujem kako se i ja mogu vratiti nakon poraza i pobijediti veliku prvakinju. Želim postati legenda koja će pobijediti legendu i tada ću biti potpuno nova. Ranije sam željela biti UFC-ova prvakinja, ali danas imam još viši cilj, hvala ti!

Normalno je gubiti i pobjeđivati. To je UFC. Jessica Andrade, Joanna Jedrzejczyk i Rose su izgubile, pa se vratile i pokušale ponovno. Danas to još bolje razumijem, vjerujem da se mogu vratiti. Nadam se da će nam UFC uskoro ugovoriti revanš’, napisala je Zhang Weili.

No u kategoriji ima nekoliko dobrih borkinja koje također zaslužuju napasti pojas UFC-ove prvakinje. Kineskinja Yan Xiaonan (13-1, 1NC) ima šest pobjeda u nizu u UFC-u, te bivša prvakinja Amerikanka Carla Esparza (17-6) s četiri trijumfa u nizu. One bi se trebale boriti 22. svibnja, a pobjednica bi mogla dobiti priliku boriti se protiv nove prvakinje Rose Namajunas.

Odgovori

Back to top button