MMA

Khamzat Chimaev protiv Nicka Diaza: On je savršen protivnik za mene

Khamzat Chimaev (9-0) spreman je za povratak. Čečenski borac koji živi i trenira u Švedskoj oporavio se od posljedica koronavirusa te se žestoko priprema za svoj četvrti nastup u UFC-u. Posljednju borbu imao je u rujnu prošle godine kada je nakon svega 17 sekundi nokautom pobijedio Geralda Meerschaerta.

Nedavno je UFC-ov šef Dana White otkrio kako želi ugovoriti borbu između Khamzata Chimaeva i Nicka Diaza.

Čečenski borac je tu ideju s oduševljenjem pozdravio te je na društvenim mrežama objavio poster njihovog mogućeg okršaja, a na Instagramu je dodao poruku: ‘Iznenađenje, dolazim po tebe’.

– Želim se boriti protiv njega, to bi bilo dobro. Gledao sam njegove borbe kad sam bio dijete, on je savršen protivnik za mene – kazao je Khamzat Chimaev i dodao:

– Sviđa mi se ta ideja. Vidjet ćemo tko je pravi gangster.

Chimaev se nadao kako će se odmah nakon što je pobijedio koronavirus vratiti u oktogon, ali povratak je nekoliko puta odgađao jer ima zdravstvenih problema. U jednom trenutku je razmišljao završiti karijeru kako bi se brinuo za obitelj…

– Nisam se brinuo za svoj život, samo sam razmišljao o majci i obitelji. Plašio sam se za njihov život – istaknuo je Khamzat Chimaev i podvukao:

– Zato sam tada izjavio kako bi možda trebao prekinuti karijeru. Zdravlje mi je u tom trenutku bilo najvažnije, jer se netko treba brinuti za obitelj.

Kamaru Usman je pobjedom protiv Jorgea Masvidala na UFC 261 priredbi obranio naslov prvaka u velter kategoriji.

– Usman je izgledao dobro. On je trenutačno najbolji borac na svijetu u kategoriji. No ja stižem sljedeće godine. Moram imati još neku borbu, a onda kreće po pojas prvaka – zaključio je Khamzat Chimaev.

Odgovori

Back to top button