Boks

Pregovori još traju. Hoće li Joshua i Fury pristati samo na jedan meč?

Glavni organizator boksačkog spektakla Eddie Hearn vjeruje kako će se uskoro dogovoriti svi detalji oko meča za ujedinjenje titula između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

– Obojica žele taj meč – ističe Eddie Hearn.

Šef Matchrooma, koji je inače i Joshuin promotor, siguran je da će doći do borbe za apsolutnog prvaka, dok su članovi Furyjeva tima Bob Arum, Frank Warren i otac John pomalo sumnjičavi.

– Sreo sam se s Furyjem u Las Vegasu i on me uvjeravao kako je unutra. Htio sam se s njim vidjeti, jer kada slušate komentare onda posumnjate u njegovu iskrenost i želju da se bori. Ali osjetio sam kako želi taj meč. Kazao mi je: ‘Završimo s time, to je jedina borba koju želim’ – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Obojica su potpisali ugovor i pristali na ponudu u kojoj imamo mjesto gdje će se borba održati. U završnoj smo rundi pregovora i nadamo se kako ćemo ovaj tjedan sve dogovoriti. No tinta se treba osušiti. Prepreka nema i sada sve to treba finalizirati. Još nisam vidio da je borba propala u toj fazi pregovora.

Pristanu li Fury i Joshua na samo jedan meč za apsolutnog svjetskog prvaka tada bi svoju priliku vjerojatno dobio Deontay Wilder koji bi se krajem godine borio protiv pobjednika mega-borbe

Furyjev promotor Bob Arum nije toliko optimističan, a svojom je izjavom zbunio fanove koji s nestrpljenjem čekaju okršaj između Kralja Cigana i Anthonyja Joshue.

– Mogli bi Deontaya Wildera vratiti u život – rekao je Bob Arum, pa objasnio:

– To znači kako bi se Fury mogao boriti s Wilderom, a Joshua s Usykom.

Furyjev promotor ističe kako se mjesto održavanja prve priredbe trebao dogovoriti još prošlog tjedna.

– Hearn je tvrdio kako će Saudijci potpisati ugovor unutar 24 sata, ali izgleda kako malo kasne. Ne biste li i vi bili pesimistični da ga niste čuli već tjedan dana? – kazao je Bob Arum.

Prvi meč za ujedinjenje titula trebao bi se održati na novoizgrađenom stadionu u Jeddahu, a kao datumi se spominju 24. i 31. srpnja, te 7. kolovoza.

– Eddie mi je poslao skicu ugovora koji nikoga ne obavezuje. No taj je ugovor mogao postati pravi unutar tih 24 sata, ali nije. Frank Warren i ja se od tada nismo čuli s Hearnom. Odjednom je utihnuo – zaključio je Bob Arum.

Dok svi s nestrpljenjem čekamo kako će se saga oko dogovaranja meča između Joshue i Furyja završiti, već se počela nagađanja kako bi obojica prvak mogli boksati samo jednu borbu.

Pristanu li Fury i Joshua na samo jedan meč za apsolutnog svjetskog prvaka tada bi svoju priliku vjerojatno dobio Deontay Wilder koji bi se krajem godine borio protiv pobjednika mega-borbe.

Odgovori

Back to top button