MMA

Timothy Johnson bit će sljedeći suparnik ruskoj legendi: Fedor je veliki ratnik i zato je izabrao mene

Američki borac Timothy Johnson (15-7) bit će sljedeći suparnik ruskoj legendi Fedoru Emelianenku (39-6, 1 NC). Njihov okršaj na tri runde dogodit će se na Bellatorovoj priredbu koja će se 23. listopada održati u Moskvi.

Na popisu potencijalnih kandidata bilo je nekoliko zvučnih imena poput Juniora dos Santosa, Alistaira Overeema, Fabricija Werduma ili Josha Barnetta, ali je izbor pao na Johnsona.

– Nisam mislio da ću konkurirati za tu borbu. Nakon što sam je dobio priliku mnogi su negodovali taj izbor. Ali ja znam zašto je Fedor izabrao baš mene. On me 25 minuta gledao protiv Valentina Moldavskog, a popis s potencijalnim protivnicima imao je pred sobom – kazao je Timothy Johnson spomenuvši Fedorova učenika i trening partnera, te dodao:

– A zašto je mene izabrao? Pa zato što misli da će me ekspresno nokautirati i zato što je ratnik. Fedor ima mentalitet ratnika, a ja ću mu pružiti dobar otpor i borbu. Ne želi se boriti s nekime tko će ući u kavez samo zbog toga da se s njime bori. Fedor zna kako ću mu pružiti pravu borbu.

Američki borac imao je sedam borbi u UFC-u (4-3), a posljednjih šest u Bellatoru (3-3). Johnson je nakon tri pobjede u nizu, u posljednjem okršaju izgubio jednoglasnom odlukom sudaca protiv Valentina Moldavskog.

Johnson se raduje borbi protiv Fedora, ali ga pritišće teret koji nosi u taj meč.

– Kao da imam mentalnu blokadu i razmišljam trebam li dati sto posto u ovoj borbi. Pobijedim li ga svi će biti ljutiti na mene, jer žele da karijeru završi pobjedom. Međutim, to je jako tih glas u mojoj glavi, a ja želim ubiti zmaja kako bi ostao upamćen kao zadnji borac koji ga je pobijedio – rekao je Timothy Johnson i zaključio:

– Moguće je da mu to bude zadnja borba i svaki borac to prihvatio. Mnogi bi htjeli biti dio te priče. Fedor će dati zadnji atom snage kako bi me pobijedio, bit će isti kao i prije deset godina. Spremam se za borbu proti retro Fedora.

Odgovori

Back to top button