Kick & Thai

Antonio Plazibat uskoro ponovno u akciji: Stiglo je moje vrijeme!

Solinjanin Antonio Plazibat (18-4, 11 KO) uskoro će ponovno nastupiti na Gloryjevoj priredbi. Najbolji hrvatski kickboksač bori se 4. rujna na Glory 78 priredbi protiv Marokanca Tarika Khbabeza (47-7-1, 26 KO).

Priredba će se održati na stadionu GelreDome u Arnhemu pred 27 tisuća gledatelja. Bit će to okršaj dvojice boraca iz TOP 10, Plazibat je trenutačno sedmi, a Khbabez četvrti na ljestvici teškaša.

Hrvatski borac je posljednju borbu imao lani u prosincu kada je u polufinalu Glory 76 turnira četvorice teškaša izgubio protiv Francuza Nordinea Mahieddinea (26-10, 12 KO).

Dobro se priprema za borbu koja slijedi za manje od mjesec dana.

– Treniraj snažno, jedi dobro i kvalitetno spavaj. Ne može biti jednostavnije – istaknuo je Antonio Plazibat na konferenciji za medije uoči Gloryjeve priredbe, pa dodao:

– Osjećam se sretno i jedva čekam borbu. Napokon će biti gledatelja na priredbi nakon svih ovih problema s pandemijom i nadam se da će ostati tako. Vjerujem kako će naš meč biti najbolji, a ja sam spreman za otvorenu borbu. Nadam se da je i on spreman. Vidjet ćemo tko će napraviti prvi korak unazad.

Plazibat smatra da je tehnički napredovao od posljednje borbe i jedva čeka to prezentirati. Najavio je otvoreni rat.

– Više volim luđački rat nego neku tehniku. Idemo najluđe što možemo, pa ćemo vidjeti tko je bolji. Ili tko je luđi… – naglasio je Antonijo Plazibat i zaključio:

– Svaki dan sam bolji, imam najbolje trenere zadnjih 20-ak godina. Napredujem i razvijam se svaki dan, spreman sam to i pokazati. Stiglo je moje vrijeme!

Khbabez je zadnji nastup imao na Glory 77 priredbi na turniru teškaša. U polufinalu je pobijedio Levija Rigtersa, a onda se za naslov borio protiv najboljeg teškaša Rica Verhoevena i izgubio nokautom u prvoj rundi.

Priredbu će predvoditi borba između Badra Harija (106-15, 92 KO) i Arkadiusza Wrzoseka (12-5, 7 KO), a na programu je i revanš između ponajboljih kickboksača Brazilca Alexa Pereire (32-6, 21 KO) i Rusa Artema Vahitova (21-6, 8 KO).

Odgovori

Back to top button