MMA

Šef UFC-a poručio Dos Santosu: Može se boriti bilo gdje i dobro zaraditi, kod nas je izgradio ime

Legendarni brazilski MMA borac Junior Dos Santos je početkom ožujka dobio otkaz u UFC-u u kojem je proveo 12 godina.

Bivši prvak teške kategorije izborio je 15 pobjeda u 23 borbe za najjaču svjetsku MMA promociju koja mu se zahvalila nakon četiri poraza u nizu.

Posljednji meč izgubio je prekidom u drugoj rundi protiv aktualnog izazivača Ciryla Ganea.

Brazilac je nakon otkaza progovorio o odnosu s UFC-om. Naime, vijest da više nije UFC-ov član saznao je od Dana Lamberta iz American Top Teama koji je dobio poruku.

Lambertu je usput poručeno da odluku o otkazu prenese Junioru.

– To me baš iznenadilo, a i njihov odnos prema meni je bio prilično hladan. Znam da je sve to posao, ali ih nije briga. Sve što sam postigao za tu promociju, ovakav kraj nije bio u redu – kazao je 37-godišnji Dos Santos i dodao:

– Nitko mi se nije javio, a s Danom Whiteom nisam razgovarao godinama. Ni sada nisu razgovarali sa mnom. Poslali su poruku Danu Lambertu iz American Top Teama koji mi je javi da su me otpustili.

Predsjednik UFC-a Dana White nedavno je komentirao kakav je bio odnos između promocije i Juniora Dos Santosa.

– Nedavno je svašta izgovorio, kako je povrijeđen odnosom promocije prema njemu i način na koji je morao napustiti UFC. Govorio je kako mene zanima samo zarada – kazao je Dana White te se osvrnuo na Juniorove godine:

– On je već u četrdesetima i imao je četiri poraza u nizu. Dođe vrijeme kad trebam donijeti odluku. To je uvijek bolno.

Junior Dos Santos karijeru je nastavio u kečerskim vodama. Dosad je dvaput nastupio priredbama AEW promocije.

Brazilac se zasad želi baviti profesionalnim hrvanjem. Šef UFC-a vjeruje kako Dos Santos može i u tome napraviti karijeru, te dobro zaraditi.

– Tu za njega više nije bilo mjesta. Može se boriti bilo gdje i dobro zaraditi. Mnogo boraca ovdje izgradi ime, a onda odu u druge promocije i zarade ludi novac. To je sjajno, tako se to radi – naglasio je Dana White.

Odgovori

Back to top button