Boks

Komadina, Veočić i Plantić danas nastupaju na SP-u, izbornik Hodak najavio njihove mečeve

Hrvatski boksači u utorak, 26. listopada ulaze u ring na Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Borit će se trojica naših reprezentativaca: Matteo Komadina (63,5 kg), Gabrijel Veočić (75 kg) i olimpijac Luka Plantić (80 kg), piše na službenoj stranici HBS-a.

Ždrijeb Svjetskog prvenstva prokomentirao je izbornik hrvatske reprezentacije Kristijan Hodak koji se javio iz Beograda:

– Raspoloženje u našem taboru je odlično, kao i svi uvjeti koje imamo u Beogradu. Dečki s puno pozitivnog samopouzdanja jedva čekaju početak borbi. Što se tiče ždrijeba, uvijek može biti bolji ili lošiji, a moj je stav da se time ne želimo opterećivati i baviti se suparnicima više nego što treba. Važno nam je da naši boksači budu na maksimumu, koncentrirano uđu u mečeve i budu na najvišoj razini, pa će onda bilo koji suparnik, bez obzira na ime, biti u problemima. Svaki boksač na Svjetskom prvenstvu ima svoju vrijednost i svaki će biti dobar koliko mu se to dozvoli u ringu. Nijednog protivnika ne smijemo podcijeniti, ali ni precijeniti, trebamo biti fokusirani na sebe, pružiti maksimum, pa ni uspjesi neće izostati.

Prvi će u ring po svemu sudeći Delničanin Matteo Komadina (27), član Hodakovog kluba BK Rijeke, koji se vraća na najveću scenu nakon tri godine. Komadina će se u kategoriji do 63,5 kg boriti protiv Južnokorejca Jongseunga Leeja. Hodak kaže:

– Mattea tri godine nije bilo na međunarodnim natjecanjima i zbog toga je vrlo važno da se u prvoj borbi pokaže u pravom svjetlu i nametne otpočetka. Nastojat će uspostaviti inicijativu i svoj ritam, pa neka se Korejac prilagođava njemu.

U srednjoj kategoriji do 75 kg na svjetsku pozornicu izlazi mladi Gabrijel Veočić (20). Čeka ga boksač iz vrhunske svjetske škole boksa – Meksikanac Hector Martinez Aguirre.

Izbornik Hodak otkriva:

– Meksikanci imaju prepoznatljiv stil – napadački s puno udaraca. Gabrijel će ga morati prednjom rukom zadržati na distanci i kažnjavati zadnjim udarcima, a Veočić je vrlo dobar u tom tehničkom dijelu i zna kako ga može kontrolirati. Pogotovo bi Gabrijelova prednost trebali biti bolja pokretljivost i odličan rad nogu.

Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 80 kg starta protiv mladog Slovenca Gregora Starašiniča. U tom meču trebao bi opravdati ulogu apsolutnog favorita, a to potvrđuje i izbornik Hodak:

– Luka je bez dvojbe puno iskusniji. Prvi meč uvijek je neugodan na velikim turnirima i Plantiću je bitno da ga odradi koncentrirano i taktički pametno, pa ne bi smjelo biti problema. Bitno se i sačuvati od nepotrebnih ozljeda, jer turnir je dug i ne treba nepotrebno rasipati energiju.

Dan poslije, u srijedu 27. listopada među konopce će mladi Puljanin Diego Mamić u lakoj kategoriji do 60 kg i najiskusniji Damir Plantić u međuteškoj kategoriji do 86 kg – Mamić protiv Kolumbijca Duvana Morena Zulete, a stariji brat Plantić protiv Gruzijca Artyoma Yordanyana.

Odgovori

Back to top button