MMA

Roberto Soldić osjeća se dobro nakon skidanja kilograma: Sada razmišljam samo o borbi

Roberto Soldić pokušat će u subotu osvojiti još jedan KSW-ov pojas prvaka. Hrvatski MMA borac je prvak velter kategorije, a na KSW 65 priredbi u poljskim Gliwicama bori se protiv legendarnog Mameda Khalidova, prvaka srednje kategorije, koji je za poljsku MMA promociju debitirao 2007. godine.

RoboCop je u srednjoj kategoriji debitirao lani protiv Michala Materle i pobijedio Poljaka prekidom u prvoj rundi.

Soldić zna kako mu borba protiv Khalidova može mnogo donijeti.

– Nisam imao želju boriti se u prosincu nego tek dogodine. No dobio sam priliku kakva se rijetko dobiva u životu – istaknuo je Roberto Soldić za za InTheCage, te podvukao:

– Borbu protiv Mameda Khalidova nisam mogao odbiti.

Naš borac je postavljen za favorita u meču protiv Khalidova.

– Ne vjerujem da u glavnim borbama koje predvode priredbe ima favorita, to je uvijek 50-50. To je MMA i male su rukavice. Nekad sam znao biti favorit, ali to izjeda iznutra. Ja u svaku borbu ulazim maksimalno spreman i želi dati sve od sebe – rekao je Roberto Soldić, te se osvrnuo na svog protivnika:

– Dugo već pratim Mameda i nekoliko sam ga puta gledao uživo. Od njega možemo gotovo sve očekivati. No ja sam drugačiji borac od onih s kojima se dosad borio. Imao sam odlične sparinge s Gegardom Mousasijem koji je vrlo sličan borac Mamedu.

Soldić do borbe mora skinuti još nekoliko kilograma.

– Imao sam pet kilograma iznad granice, ali osjećam se dobro. Ovog puta nisam umoran kao prošli put. Sada se mogu potpuno fokusirati na borbu, jer obično se zamaram vaganjem, a tek onda mislim na meč. Sada je posve drugačije. Sada razmišljam samo o borbi – naglasio je Roberto Soldić.

Odgovori

Back to top button