MMA

Rashad Evans vjeruje kako će Jon Jones ostaviti dubok trag i u teškoj kategoriji

Bivši MMA borac Rashad Evans smatra kako će nekadašnji UFC-ov prvak Jon Jones prelaskom u tešku kategoriju nastaviti graditi svoju ostavštinu. Bones još uvijek pregovara s vodstvom najjače svjetske MMA organizacije oko svog novog ugovora tako da se još ne na kada će i protiv koga debitirati u apsolutnoj kategoriji. Evans vjeruje kako će se Jones vratiti još snažniji i nastavit će dominirati.

– On je fantastičan sportaš i ima nenadmašiv borilački IQ. Očekujem da će dosadašnje znanje prenijeti u tešku kategoriju – kaže Rashad Evans i nastavlja:

– Teškaši su snažniji i jače udaraju, tu bi mogao imati problema. No govorimo o velikom Jonesu, koji se može prilagoditi svakoj situaciji.

Rashad Evans i Jon Jones dugo su trenirali zajedno i bili timski kolege, a onda su se 2011. razišli. Naime, Jones je dobio priliku uskočiti kao zamjena u borbi za naslov poluteške kategorije protiv Maurícija Rue, nakon što je Evans ozlijedio koljeno.

Jones je nokautirao Shoguna u trećoj rundi te je postao najmlađi prvak u UFC-ovoj povijesti. Rashad Evans je u travnju 2012. godine dobi priliku boriti se za naslov, ali ga je Bones pobijedio jednoglasnom sudačkom odlukom. Bila je to Jonesu treća obrana titule. A tko bi mogao biti prvi Jonesov suparnik u teškoj kategoriji.

– Borba protiv Francisa mogla bi biti neizvjesna. Naime, Ngannou neutralizira sve prednosti u kojima je Jones uživao tijekom karijere. Vidljivo je kako Francis stalno napreduje, trenira grappling i sve bolje kontrolira snagu. Napredovao je i teško je reći tko bi pobijedio – zaključio je Rashad Evans.

Odgovori

Back to top button