MMA

Ngannou otkrio što je pogrešno radio u porazu protiv Miočića: I danas se pitam zašto?

Francis Ngannou ima četiri pobjede u nizu do kojih je stigao na impresivan način. Sve je završio nokautom, a u oktogonu je ukupno proveo dvije minute i 42 sekunde. Kamerunac puca od samopouzdanja uoči UFC 260 priredbe na kojoj će napasti pojas prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića.

Ngannou je mjesto izazivača osigurao sjajnim nizom pobjeda, a posljednju je izborio u svibnju prošle godine protiv Jairzinha Rozenstruika kojeg je svladao tehničkim nokautom za 20 sekundi. Prije njega je još pobijedio Curtisa Blaydesa (0:45), Caina Velasqueza (0:26) i Juniora dos Santosa (1:11).

Miočiću i Ngannou bit će to drugi međusobni dvoboj. Prvi njihov okršaj u siječnju 2018. završio je trijumfom Miočića koji je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

– Nakon te borbe bio sam vrlo ljutit i razočaran što nisam pobijedio. Borio sam se za pojas prvaka i želio sam iz oktogona izaći kao pobjednik – kazao je Francis Ngannou.

Kamerunski borac je u tri godine napredovao i prijetit će Stipi iz raznih oružja. Ngannou ističe kao je u okršaju protiv Miočića mnogo toga naučio.

– Bila je to borba za naslov, a kod mene je nešto nedostajalo. Nisam imao dovoljno iskustva. Ponekad se pitam kako bi izgledala borba na tri runde – kazao je Francis Ngannou i nastavio:

– U meč sam ušao znajući kako bi ona mogla otići u pet rundi, a do tada nisam stigao ni do treće. Kako se pripremiti za takvu borbu? Mnogo pitanja, a nema odgovora. A onda sam shvatio. Mislim da sam u jednoj noći proveo više vremena u oktogonu nego što je to bilo u ostatku karijere.

Francis ističe kako je imao sasvim pogrešan pristup toj borbi.

– U prvoj rundi krenuo sam silovito. I danas se pitam zašto? Sada kada gledam taj meč vidim borca koji izgleda poput mene, ali se ne mogu prepoznati, jer to nije način na koji se borim – istaknuo je Francis Ngannou i zaključio:

– Gledam druge borbe i čini mi se kako su to dva različita borca. Znao sam se boriti smireno, raditi pritisak i čekati priliku. Često dopustim da me protivnik prvi napadne, ali tada sam se zaletio.

Odgovori

Back to top button