MMA

Junior dos Santos traži borbu protiv Fedora Emelianenka

Najjača svjetska MMA organizacija je početkom godine raskinula ugovor s Brazilcem Juniorom dos Santosom (21-9). Bivši UFC-ov prvak teške kategorije dobio je otkaz nakon četiri poraza u nizu, a posljednju borbu je izgubio lani u prosincu protiv Ciryla Ganea.

Nedavno je Brazilac istaknuo želju boriti se protiv legendarnog ruskog borca Fedora Emelianenka u glavnom meču Bellatorove priredbe koja će se 23. listopada održati u Moskvi.

– Baš želim tu borbu. Moji menadžeri razgovarali su s Bellatorovim predsjednikom Scottom Cokerom, ali ništa nije dogovoreno. Imaju nekoliko kandidata i ne znam kako idu pregovori s drugim borcima – rekao je Junior dos Santos i dodao:

– Divim se svemu što je Fedor učinio u karijeri, njegovo rivalstvo s Minotaurom magičan je trenutak u povijesti tog sporta. Borba, pa i pobjeda protiv Fedora bila bi spektakularna, to me motivira. Boriti se u Rusiji protiv njega bilo bi sasvim drugačije, vjeruje kako bi sve bilo ispunjeno energijom.

Brazilac ima 37 godina i želi ostati u borilačkom sportu. Ima želju okušati se u profesionalnom boksu.

– To me strašno privlači. profesionalni boks bi mogao biti moj sljedeći korak u nastavku karijere. Kada spariram s kolegama, lakoćom mogu boksati devet, deset rundi dok se oni brzo umore. Osjećam se ugodno dok boksam i siguran sam da bih imao odlične rezultate – zaključio je Junior dos Santos.

Odgovori

Back to top button