Boks

Bivši prvak smatra kako će odgoda meča više štetiti Furyju nego Wilderu

Tyson Fury i Deontay Wilder svoj treći međusobni okršaj trebali su imati 24. srpnja, ali nakon što se Kralj Cigana zarazio koronavirusom meč je odgođen za listopad. Osim WBC-ova prvaka još je nekoliko osoba iz njegovog tima oboljelo od COVID-19.

Nekadašnji svjetski prvak 44-godišnji Britanac Carl Froch smatra kako će ta odgoda više utjecati na Furyja nego na Wildera.

– Bio sam jako razočaran kada sam čuo da se meč odgađa – priznao je Carl Froch i nastavio:

– Nikada ne treba otpisati boksača koji ima razoran udarac kao Wilder. Odgoda će više štetiti Furyju, jer obojica jednako dugo nisu boksali. Deontaya su mnogo ismijavali i mislim da će biti gladniji. Fury voli boks i stalno trenira, no što ako mu s vremenom nestane motivacije jer dugo nije boksao.

Britanski boksač otkriva kako bi to moglo biti odlučujuće uoči njihovog okršaja.

– Sjećam se kada su mi ljudi govorili, budem li pauzirao više od godinu dana imat ću osjećaj kao da počinjem ispočetka. Nažalost, borba za apsolutnog prvaka svijeta s Anthonyjom Joshuom čini mi se sada još udaljenijom – zaključio je Carl Froch.

Fury i Wilder su svoju trilogiju počeli u prosincu 2018. kada je dvoboj završio neodlučeno, a u uzvratnom meču, u veljači prošle godine, Kralj Cigana je pobijedio Brončanog bombardera prekidom u sedmoj rundi.

Odgovori

Back to top button