MMA

Francis Ngannou otkrio kada se vraća borbama

Kamerunac Francis Ngannou je početkom godine prvi put obranio naslov UFC-ova prvaka teške kategorije.

Predator je na UFC 270 priredbi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio bivšeg klupskog kolegu Ciryla Ganea.

Nekoliko tjedana nakon meča otišao je na operaciju koljena, te se sada oporavlja, a još ga čekaju i pregovori s promocijom oko produljenja ugovora.

Nagađa se kako bi UFC do njegovog povrataka mogla organizirati borbu za pojas privremenog prvaka, a najčešće se spominje okršaj između Stipe Miočića i Jona Jonesa.

Francisu je pobjedom protiv Ciryla ugovor automatski produljen godinu dana, a posljednjem intervjuu je izjavio kako se nada da će do isteka tog roka barem još jednom nastupiti.

– Bolje je, oporavak teče dobro. Prošla su tri mjeseca i još uvijek idem na fizikalne terapije. Bude li sve u redu vratit ću se do kraja godine. Želim se boriti u prosincu ili početkom sljedeće godine – kazao je Francis Ngannou, te i dalje čvrsto stoji iza svojih zahtjeva koji se moraju naći u novom ugovoru s UFC-om.

Prvak osim veće plaće želi imati i mogućnost boksanja. Francis Ngannou hoće boksati protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

No ne odustaje od slobodne borbe, a o mogućem sljedećem protivniku još ne razmišlja.

– Prvo što želim je dogovoriti se s UFC-om i potpisati novi ugovor. Kada ću biti blizu povratka, onda ćemo vidjeti tko bi mogao biti moj sljedeći suparnik – podvukao je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button