Boks

Petar Krešimir Knežević predao zbog teškog trovanja hranom, Noa Ježek ispao od Alžirca

Prvog dana boksačkih natjecanja na Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir) nastupila su dvojica hrvatskih reprezentativaca, piše na službenoj stranici HBS-a.

Noa Ježek (21), član Titan Gyma Zagreb, brončani s ovogodišnjeg Europskog prvenstva U-22 u Poreču, u kategoriji do 69 kg izgubio je odlukom sudaca 3:0 meč osmine finala od domaćeg predstavnika, Alžirca Jugurtha Ait-Bekka.

Trojica sudaca (Sirija, Kosovo i Italija) dali su prednost Alžircu u sve tri runde (prva i treća 10:9, a u drugoj rundi 2:1) Talijan je jedini bodovao prednost za Ježeka.

Petar Krešimir Knežević (19), član Svetog Donata iz Zadra, morao je bez borbe predati meč osmine finala do 75 kg Talijanu Salvatoreu Cavallaru, jer se Knežević u Alžiru otrovao hranom, imao teške mučnine i želučane tegobe, izgubio više od četiri kilograma, pa je izbornik Kristijan Hodak odlučio da u takvom stanju nema smisla boksati meč protiv jednog od favorita kategorije.

Problema s trovanjem hranom ima i naša najbolja boksačica Nikolina Ćaćić koja bi u utorak 28. lipnja trebala boksati meč četvrtfinala u kategoriji do 54 kg protiv crnogorske prvakinje Bojane Gojković. U našem taboru svi se nadaju da će se Nikolina moći oporaviti do meča u utorak.

Svi sportaši opravdano imaju velike zamjerke na organizaciju i (ne)kvalitetu smještaja i prehrane u Oranu na Mediteranskim igrama, nehigijenske uvjete što je i rezultiralo ovakvim teškim slučajevima trovanja hranom.

U ponedjeljak, 27. lipnja Damir Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg u osmini finala borit će se protiv Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada.

Odgovori

Back to top button