Boks

Tyson Fury nekoliko puta pokušao dogovoriti meč protiv Anthonyja Joshue, ali bezuspješno

Tyson Fury i Anthony Joshua trebali su boksati prošle godine za apsolutnog svjetskog prvaka teške kategorije.

Sve je bilo praktički dogovoreno, a onda je sredinom svibnja objavljena sudska odluka kako se Fury mora boriti protiv Deontaya Wildera.

Kralj Cigana je u listopadu boksao protiv Brončanog bombardera i ponovno pobijedio nokautom, te obranio WBC-ov pojas.

Bio je to njihov treći dvoboj i druga Furyjeva pobjeda. No kako je dva tjedna ranije Anthony Joshua izgubio protiv Oleksandra Usyka i ostao bez WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasa prvaka, borba za ujedinjenje naslova je odgođena za neko vrijeme.

Fury je u nedavnom intervjuu otkrio kako je njegov tim nekoliko puta pokušao dogovoriti meč protiv Joshue, ali pregovori su svaki put propali.

– Barem smo šest puta pokušali dogovoriti borbu, ali svaki put je završilo fijaskom. Pregovori su propali, jer se Joshua ponašao kao neka zvijezda. Svaki put je imao pripremljen neki izgovor. Ne bi me mogao pobijediti niti da me udara bejzbolskom palicom i to dok spavam – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Joshuino vrijeme je prošlo. Prije nekoliko godina bio je neporaženi nokauter i tada me je možda i mogao pobijediti. No onda ga je Andy Ruiz nokautirao i svi su vidjeli da je on samo ‘bodybuilder’. A nakon toga je poražen od kruzeraša. Ja sam jedini pravi kralj teške kategorije.

Odgovori

Back to top button