Boks

Lana Skupnjak i Lorena Horvat zlatne na turniru u Rumunjskoj, medalje osvajali kadeti i juniori

Hrvatska juniorska i kadetska selekcija vraća se s velikog međunarodnog turnira Gheorgheni Opena u Rumunjskoj s devet odličja, piše na službenoj stranici HBS-a.

Naši juniori i kadeti (10 juniora, 11 kadeta i dvije kadetkinje) ostavili su odličan dojam na jednom od najkvalitetnijih europskih turnira za mlađe dobne kategorije u konkurenciji više od 200 mladih boksačica i boksača. Bila je svima to veliko međunarodno iskustvo i odlična provjera za predstojeća kadetska i juniorska europska prvenstva.

Mladi hrvatski boksači ukupno su na Gheorgheni Openu osvojili devet medalja – dva zlata, jedno srebro i šest brončanih odličja.

Sve čestitke na odličnim nastupima naših mladih snaga i trenerima koji su ih vodili u rumunjskoj Transilvaniji: Danijelu Brkiću, Stanku Ninčeviću i Pavlu Dekarisu Galjaniću.

Najugodnije iznenađenje su dvije zlatne djevojke iz Thor Bartolovca – Lana Skupnjak i Lorena Horvat – koje su osvojile zlatne medalje u kadetskim kategorijama do 63 kg, odnosno 70 kg. Obje naše mlade boksačice Lana Skupnjak i Lorena Horvat u borbama za zlato prekidima su pobijedile kvalitetne predstavnice Ukrajine i Rumunjske.

Sve čestitke zlatnim curama iz Thor Bartolovca kao potvrda odličnog rada u klubu na čelu s trenerom Robertom Herićem.

Srebrnu medalju u najtežoj kadetskoj kategoriji do 90 kg osvojio je Šime Vuletić (Team Predator Rijeka).

Brončane medalje osvojili su u juniorskoj konkurenciji: Ivan Mikulić (Čakovec) do 54 kg i Josip Grgić (Sesvete) do 66 kg.

Brončane medalje u kadetskoj konkurenciji osvojili su: David Kuhar (David Koprivnica) u kategoriji do 48 kg, Vid Kučan (Ares Zadar) do 63 kg, Juraj Tutundžić (Brod Sl. Brod) do 66 kg i Niko Goreta (Grom Split) do 70 kg.

Odgovori

Back to top button