MMA

Derrick Lewis pobijedio Curtisa Blaydesa brutalnim nokautom u drugoj rundi

Amerikanac Derrick Lewis (25-7, 1 NC) pobijedio je u glavnoj borbi UFC Fight Night 185 priredbe svog sunarodnjaka Curtisa Blaydesa (13-3, 1 NC) nokautom u drugoj rundi. Samo jedan snažan udarac Black Beasta bio je dovoljan da se Razor sruši na pod.

Brutalni nokaut dogodio se u trenutku kada je Blaydes pokušao suparnika navesti na hrvanje, a onda je uslijedio Lewisov snažan desni aperkat.

Curtis se našao na podu, a Derrick ga je nastavio udarati, sudac je zaustavio borbu. Bio je to 20 nokaut Black Beasta kojim je najavio pohod na vrh UFC-ove teške kategorije.

Derricku Lewisu je to bio 12. nokaut otkad je u najjačoj MMA organizaciji, te je izjednačio UFC-ov rekorder Vitora Belforta. Black Beast se sa 16. pobjedom među teškašima izjednačio na drugom mjestu s Frankom Mirom. Rekorder je Andrej Arlovski s 19. pobjeda.

– Nisam se mogao pokrenuti. Osjećao sam se sporo. U stvari sam cijelo vrijeme čekao da sleti taj udarac – rekao je Derrick Lewis i najavio pohod na UFC-ov pojas prvaka:

– Čuo sam da stiže Jon Jones.

Derrick Lewis je do borbe bio četvrti, a Curtis Blaydes drugi na ljestvici izazivača u teškoj kategoriji. Pobjeda bi Black Beastu trebala jamčiti borbu za naslov, no to se sigurno ubrzo neće dogoditi.

Na borbu za naslov trebat će još pričekati, Naime, aktualni prvak Stipe Miočić brani UFC-ov naslov 27. ožujka protiv Francisa Ngannoua, a pobjednika tog dvoboja čeka izazivač Jon Jones.

– Nema smisla govoriti da ću se boriti za naslov. Prilično sam siguran da će i Israel Adesanya stići u tešku kategoriju. Pretpostavljam da bih se mogao boriti s Miočićem. Volim hrvače – zaključio je Derrick Lewis.

U sunaslovnoj borbi Jana Kunitskaja je pobijedila Ketlen Vieiru jednoglasnu odluku sudaca. Ketlen je većinu prve runde dominirala na podu, no u nastavku je Ruskinja preuzela kontrolu. Brazilska borkinja se vratila u trećoj rundi, ali je Jana pred kraj ponovno postala agresivnija te s nekoliko sjajnih udaraca uzdrmala suparnicu.

Darrick Minner dominirao je protiv Charlesa Rose i pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, a na isti način je Phil Hawes nadjačao Nassourdinea Imavova.

Chris Daukaus je tehničkim nokautom u prvoj rundi bio bolji protiv Alekseja Olejnika, dok je Tom Aspinall gušenjem u drugoj rundi prisilio Andreja Arlovskog na predaju.

Rezultati UFC Fight Night 185 priredbe:

Derrick Lewis def. Curtis Blaydes – KO (punch), 2. runda (1:26)
Jana Kunitskaja def. Ketlen Vieira – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)
Darrick Minner def. Charles Rosa – (30–26, 30–27, 29–27)
Chris Daukaus def. Aleksej Olejnik – TKO (punches), 1. runda (1:55)
Phil Hawes def. Nassourdine Imavov – jednoglasna odluka sudaca (28–28, 29–28, 29–28)
Tom Aspinall def. Andrej Arlovski – Submission (rear-naked choke), 2. runda (1:09)

Uvodni program:

Jared Gordon def. Danny Chavez – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 29–28)
John Castañeda def. Eddie Wineland – TKO (punches), 1. runda (4:44)
Julian Erosa def. Nate Landwehr – TKO (flying knee), 1. runda (0:56)
Casey O’Neill def. Shana Dobson – TKO (punches), 2. runda (3:41)
Aiemann Zahabi def. Drako Rodriguez – KO (punch), 1. runda (3:05)
Sergey Spivak def. Jared Vanderaa – TKO (punches), 2. runda (4:32)

Derricku Lewisu je to bio 12. nokaut otkad je u najjačoj MMA organizaciji, te je izjednačio UFC-ov rekorder Vitora Belforta

Odgovori

Back to top button