MMA

Daniel Cormier o mogućem okršaju između Miočića i Jonesa: Bones će biti krupniji od njega

Ponovno se mnogo govori o potencijalnom meču u teškoj kategoriji između Stipe Miočića i Jona Jonesa.

Prvi čovjek UFC-a Dana White najavio kako bi se njih dvojica mogla obračunati ovog ljeta, pa su već krenule kalkulacije ishoda tog dvoboja.

Nekadašnji UFC-ov prvak Henry Cejudo smatra kako bi Miočić bio savršen protivnik Jonesu, koji pobijedio u tom obračunu, no Daniel Cormier u to nije potpuno siguran.

Bivši prvak poluteške i teške kategorije, koji danas radi kao UFC-ov komentator, ističe kako bi to bio izjednačen meč.

Naime, Daniel Cormier odlično poznaje obojicu, jer se protiv njih nekoliko puta borio, dvaput protiv Jonesa (poraz i poništen meč), te u trilogiji s Miočićem (pobjeda i dva poraza).

– Dobro poznajem obojicu, bio bi to izjednačen meč. Jones ima neke kvalitete koje Miočiću nedostaju, ali Stipe posjeduje ludo oružje. On mnogo toga radi jako dobro. Mislim da će Bones biti krupniji od Miočića – kaže Daniel Cormier i dodaje:

– Stipe je cijeli život teškaš, a Jones je ogroman. Miočić je u posljednje mečeve ulazio s manjom kilažom. No tko zna kako će se pripremiti bude li taj okršaj dogovoren. Hoće li Stipe podizati kilograme ili će Jones smanjivati težinu?

Cormier je još ranije isticao kako bi meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa za pojas privremenog prvaka bio sjajan potez i UFC bi tu borbu svakako trebao pokušati organizirati.

Za njega je Miočić i dalje jedan od najvećih teškaša u UFC-ovoj povijesti, a Jones bi trebao boriti samo protiv cijenjenih teškaša.

– Ostali mečevi su za njega previše riskantni. mnogo bi toga stavio na kocku kada bi se borio protiv nekog drugog u teškoj kategoriji. Što bi se dogodilo kada bi neki taj meč izgubio, a nije nemoguće – zaključio je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button