MMA

Cormier smatra kako bi Jonesu odgovarao meč s Miočićem: Stipe nije ogroman poput Ngannoua…

Bivši UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije 42- godišnji Daniel Cormier već je dvije godine u sportskoj mirovini, a trenutačno radi kao komentator za najveću svjetsku MMA organizaciju.

Cormier je karijeru završio s 22 pobjede, imao je tri poraza, te jedan poništeni meč. Bio je uspješan hrvač slobodnim stilom i američki reprezentativac.

Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 2007. u kategoriji do 96 kilograma, a u slobodnu borbu je ušao s 30 godina. Nedavno je otkrio kako provodi dane u mirovini.

– Igram video igrice i tome sam jako dobar. No često sam jako zauzet, možda više nego kad sam se borio. Mnogo se zabavljam i radim ono što me veseli, sada vidim koliko se dobrih stvari može raditi izvan MMA – kazao je Daniel Cormier, te odbacio mogućnost trilogije s Jonom Jonesom:

– Ne, završio sam. Često kažem da sam odrezak koji zaboraviš na roštilju. Ono kada malo previše popiješ, pa zaspiš, a odresci ti izgore. To je kraj, tako je i sa mnom. Gotovo je!

I dalje smatra kako bi okršaj između Stipe Miočića i Jona Jonesa bila dobra borba, te bi je UFC svakako trebao pokušati organizirati.

– Za Jonesa bi to bila sjajna borba jer Stipe nije veliki teškaš. Miočić nije fizički toliko ogroman poput Francisa Ngannoua ili Ciryla Ganea, to bi mu odgovaralo – istaknuo je Daniel Cormier i dodao:

– No bio bi to za Jonesa itekako težak meč. Stipe je dobar kao i ostali borci koji dolaze. Nakon tri borbe stekao je kod mene veliko poštovanje, ne samo zbog svojih vještina nego i svojim ponašanjem izvan oktogona.

Cormier čvrsto vjeruje kako se Khabib Nurmagomedov više neće vraćati borbama.

– Khabib trenira i trenutačno je jako sretan, ali sigurno se neće vratiti u borilište. Mnogo radi izvan oktogona, vodi svoju Eagle FC promociju, zarađuje i ne mora se više boriti. Uživa u životu sa svojom obitelji i djecom. I da se nastavio boriti, vjerujem da ga nitko ne bi pobijedio – podvukao je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button