MMA

Adesanya: Kada sam već morao izgubiti od nekoga, drago mi je što se to dogodilo protiv Jana

Israel Adesanya (20-1) bio je u prilici osvojiti duplu krunu, ali u tome nije uspio. Bio je favorit uoči borbe protiv Jana Blachowicza (28-8), no niti jednom nije ugrozio čvrstog Poljaka. Blachowicz je na UFC 259 priredbi koja se održala u Las Vegasu pobijedio Adesanyu jednoglasnom odlukom sudaca i obranio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

Poljski borac je u posljednje dvije runde kontrolirao borbu i dva puta rušio suparnika.

– Noge su mi se umorile, ne znam zašto. Moram pogledati snimku. A i moja je tehnika mogla biti bolja. Bio je to samo jedan loš dan u dvorani – kazao je Israel Adesanya.

Bio je to njegov prvi poraz u karijeri.

– Porazi su dio života, ali ovaj put sam ja izgubio. To je bio moj prvi poraz i kada sam već morao izgubiti od nekoga, drago mi je što se to dogodilo protiv Jana – kazao je Adesanya i nastavio:

– On je prvak sa stilom, kul borac i vrlo drag momak. Njegova je priča sjajna. Bio je na rubu otkaza, a onda se vratio, dominirao i postao prvak u poluteškoj kategoriji. Sada je nanio prvi poraz budućoj legendi.

Izzy nije uspio postati dvostruki UFC-ov prvak. Nakon izleta u polutešku sada vraća u srednju kategoriju.

– Za ničim ne žalim. Mnogi na poraze gledaju kao na nešto loše. Naravno, loš je osjećaj gubiti, ali nije kraj svijeta. Gubio sam i ranije. Iskreno, mogao sam pobijediti, ali imao je bolju taktiku i bio je bolji borac – istaknuo je Israel Adesanya i zaključio:

– Poštovao me, kao i ja njega, dobro smo se borili. Nisam slomljen, samo mrzim gubiti. Nije me osramotio. Mislim da sam odradio dobar posao, ali moram ispraviti pogreške.

Odgovori

Back to top button