MMA

VIDEO Blachowicz nakon trijumfa protiv Adesanye: Čekao sam da se umori i vrebao priliku

Jan Blachowicz je odličnom taktikom pobijedio Israela Adesanyu jednoglasnom odlukom sudaca i obranio naslov UFC-ova prvaka poluteške kategorije. Poljski borac je posebno bio aktivan u posljednje dvije runde UFC 259 priredbe koje je odradio sjajno, premda je na trenutke izgledao iscrpljeno.

No Jan je još imao toga u rezervi što je itekako osjetio njegov suparnik. Adesanya je dvaput završio na podu, a onda se više nije mogao osloboditi Blachowiczeva pritiska.

– Očekivao sam da će biti brži. No iznenadio me svojim jakim udarcima – kazao je poljski borac, te objasnio taktiku protiv Israela:

– Znao sam da ću ga rušiti, veći sam i snažniji od njega, a on na podu nije tako dobar. Trebalo je čekati pravi trenutak. Na početku je bio brz, a ja sam vrebao priliku. Čekao sam da se umori. Plan je bio više koristiti lijevu ruku i više ga pogađati direktom, stalno ga pritiskati. Mogao sam više boksati.

Adesanyi je to vjerojatno bio samo izlet u višu diviziju. Prvaka srednje kategorije sada čeka obrana pojasa koju bio mogao imati protiv pobjednika dvoboja između Roberta Whittakera i Paula Coste. A tko će biti sljedeći Blachowiczev suparnik?

– Idući protivnik bi mogao biti Glover Teixeira. To je zaslužio i želim se boriti protiv njega. Nije toliko mlad i nema mnogo vremena, a želim se boriti dok je u dobroj formi. No sada se želim odmoriti i biti s obitelji. Neka malo pričeka – kazao je Jan.

Poljak je nanio prvi poraz Adesanyi. Prvak srednje kategorije izgubio je nakon 20 pobjeda u nizu.

– Htio sam ga nokautirati i tada bih se osjećao još bolje. No jako sam sretan zbog te pobjede, jer je Israel jedan od najboljih na svijetu. Sad ću ja biti jedan od najboljih. Prvi sam ga pobijedio i to je dobar osjećaj – kazao je Jan Blachowicz i zaključio:

– Poštujem ga jer je sjajan borac i osoba. Bila mi je čas boriti se protiv njega. I vjerujem da sam sad i ja napokon zaslužio malo poštovanja.

Očekivao sam da će biti brži. No iznenadio me svojim jakim udarcima – kazao je poljski borac

Odgovori

Back to top button