Kick & Thai

Kickboksači pomažu stradalima u potresu, sve uključili u akciju

Hrvatski kickboxing savez uključio se u akciju pružanja pomoći stanovnicima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta koje je u utorak pogodio snažan potres.

Mnogi sportaši ponudili su pomoć, te se uključili u akciju na razne načine. 

Iz Hrvatskog kickboxing saveza pozivaju članove da pomognu u prikupljanju hrane, vode, novca i ostalih potrepština.

Savez je donio odluku o uplati deset tisuća kuna Crvenom križu u Hrvatskoj za pomoć stradalima u potresu te je objavio imena ljudi iz mjesta pogođena potresom koji mogu biti posrednici u pružanju pomoći, kao i link Crvenog križa na kojem stoje upute kako pomoći ugroženima.

‘Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza, u ime Upravnog odbora Hrvatskog kickboxing saveza i svoje osobno, pozivam vas sve da se uključite u prikupljanje pomoći stanovnicima Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su jučer stradala u strašnom potresu. Kao Upravni odbor pozivamo vas da organizirate svoje članove i svako na način na koji misli da može da pomogne stanovnicima stradalog područja (hrana, voda, higijenske potrepštine, uplata novca, dobrovoljno darivanje krvi..). 

Preko društvenih mreža smo vidjeli da su se neki klubovi već uključili u pomoć stradalima. Čestitamo im na tome i zahvaljujemo im se. Ponosni smo na sve njih, kao i na sve vas za koje smo sigurni da će se uključiti u prikupljanje pomoći u narednom periodu’, piše u priopćenju Saveza koje potpisuje predsjednik Tomislav Bilandžić.

U priopćenju stoji da je vodstvo Saveza stupilo u kontakt s predstavnicima četiri kickboksačka kluba s potresom pogođenog područja (KBK Croatia Sisak, KBK Dragon&Sokol Sisak, KBK Sisak i KBK Glina). 

Upravni odbor će Skupštini Hrvatskog kickboxing saveza predložiti konkretne mjere financijske i druge pomoći navedenim klubovima za 2021. godinu kako bi im se pomoglo da prebrode ovu tešku situaciju. Pozivamo vas da pomognete svima kojima možete i koliko možete na potresom pogođenom području. U nadi da će te se odazvati pozivu za prikupljanje pomoći, svima vam se najljepše zahvaljujemo. Upravni odbor HKBS-a u ime Hrvatskog kickboxing saveza izražava iskrenu sućut obiteljima smrtno stradalih u potresu”, napisali su iz Saveza.

U svrhu prikupljanja i pružanja pomoći iz Saveza su dostavili kontakte predstavnika četiri kluba s potresom pogođenog područja:

KBK “Croatia” Sisak, gospodin Sašo Smiljanić, mob: 098 261 900, e-mail: sasosmiljanic@gmail.com, 

KBK “Dragon&Sokol” Sisak, gospodin Ivica Dobranić, mob: 098 181 7973, e-mail: ivicadobranic@gmail.com, 

KBK “Sisak” Sisak, gospodin Stjepko Ivanković, mob: 095 903 0629, e-mail: bebagreenhill@gmail.com, 

KBK “Glina” Glina, gospođa Andreja Kuzmić, mob: 099 627 6998, e-mail: a.kuzmic@net.hr.

Među mnogim sportašima koji su poslali poruke podrške i ponudili pomoć su naš najbolji boksač Filip Hrgović, UFC-ov prvak Stipe Miočić, hrvači Vindije

Iz Hrvatskog kickboxing saveza pozivaju članove da pomognu u prikupljanju hrane, vode, novca i ostalih potrepština

Odgovori

Back to top button