Kick & Thai

Helena Jurišić svjetska prvakinja u tajlandskom boksu

Hrvatska reprezentativka Helena Jurišić je svjetska prvakinja u tajlandskom boksu. Splićanka je na SP-u u Bangkoku osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 71 kilograma nakon što je u finalu svladala Ruskinju Ekaterinu Bezhan.

Naša borkinja je bila odlična te je nadjačala suparnicu u sve tri runde. Heleni je to drugi Muaythai naslov svjetske prvakinje.

Hrvatsko slavlje upotpunila je Ana Bajić u kategoriji iznad 75 kilograma koja je osvojila srebrno odličje. Ana je u finalu izgubila na bodove protiv Ruskinje Irine Larionove.

Dan ranije brončanom medaljom se okitio Vito Košar koji je zapeo u polufinalu turnira u kategoriji U-23, no njegovo vrijeme tek dolazi što je pokazao u dvije borbe.

Tajlandski boks trebao bi postati punopravni član olimpijske obitelji, tako mnogi savezi mnogo ulažu u taj sport. Želja im je borcima osigurati novac, pripreme i natjecanja na najvećoj razini.

Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je osam boraca, a njih troje ih je osvojilo odličja. U veljači sljedeće godine održat će se Europsko prvenstvo u Istanbulu.

Odgovori

Back to top button