Judo

Ana Viktorija Puljiz uoči Grand Prixa u Austriji: U svaku borbu idem sto posto

Nakon nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Dohi IJF World Judo Tour nastavlja se u Linzu. Od četvrtka 25. do 27. svibnja u „Tips Areni“ održat će se prvi ikada IJF Grand Prix u Austriji, a na istom će nastupiti četiri natjecateljice iz Hrvatske.

Sveukupno je prijavljeno 455 natjecatelja iz 72 države, a prema Linzu su se uputile Ana Viktorija PULJIZ -52kg (JK „Solin“), Anđela VIOLIĆ -70kg (JK „Dubrovnik 1966“), Helena VUKOVIĆ (JK „Samobor“) i Ivana ŠUTALO (JK „Dubrovnik“) – obje u kategoriji +78kg, piše na službenoj stranici HJS-a.

Povratnica na tatami, 21-godišnja Puljiz sjajno je zatvorila rehabilitacijski period zlatnom medaljom u Dominikanskoj Republici, no na Svjetskom prvenstvu u Kataru nemilosrdni ždrijeb, već u prvoj borbi aktualna olimpijska i dvostruka svjetska prvakinja Uta ABE (JPN) koja kasnije istog dana osvaja treću uzastopnu titulu svjetske prvakinje.

Odmora za našu aktualnu osvajačicu brončanog odličja s Europskog prvenstva nema jer zna da je svaki bod za Olimpijske igre u Parizu bitan.

– Fizički se stvarno odlično osjećam, ovaj pripremni period, pogotovo zadnjih mjesec dana, mogu reći da mi se jako vraća osjećaj za judo i snaga. Smatram da još nisam na 100% ali jako sam samouvjerena što se tiče fizičke spremnosti, zadovoljna sam jako nastupom na svjetskom, nažalost nije završilo kako sam htjela, ali mi daje samopouzdanje za idući naredni period – započela je Puljiz.

Iako je u Katru jedina bila dominantna protiv predstavnice Japana, nesretni ždrijeb u Dohi odnosno poraz u ranoj fazi natjecanja nije joj dao šansu za završetak dana na postolju, no zanimalo nas je da li bi nekoga htjela izbjeći ovaj put u Austriji.

– Iskreno moju kategoriju nekako smatram da je kategorija gdje svaka cura može tući svaku, tako da u svaku borbu moram ući 100%. Ne mogu reći poimence, vjerojatno ima par cura koje mogu biti nezgodne sa svojim stilom juda, Japanke definitivno ne bi htjela prvu borbu, na svaku idem 100% pa što bude – kazala je za kraj mlada Solinjanka.

Uz natjecateljice putuje i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan CRNOV, koji je ujedno bio član delegacije na SP-u u Dohi. Sada se već uputio s reprezentacijom u lov na nove bodove za OI, a sljedeća stanica za njega je IJF Grand Prix u Austriji.

– Definitivno sada su se zahuktale kvalifikacije za Olimpijske igre, svaki turnir je izuzetno jak, izuzetno bitan, kako za nas tako i za druge reprezentacije. Svaki član našeg nacionalnog tima koji ide, uvjeren sam da može napraviti dobar rezultat, tako i sada – kazao je Crnov.

Violić (-70kg) će izaći na tatami u petak, protivnica u prvom kolu je Lidia BRANCHEVA (BUL). Posljednjeg dana natjecanja bore se Vuković i Šutalo.

Šutalo u prvom kolu ide na Francuskinju BASTAREAUD dok Vuković čeka bolju iz meča HOELLWART (AUT) i BOUIZGARNE (GER). Finala su na programu svaki dan u 17 sati.

Odgovori

Back to top button