Boks

Tyson Fury se ne želi boriti protiv tog teškaša: Radije bih mu dao pojas

Početkom godine se mnogo govorilo o meču između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja za naslov apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije.

Njihov se dvoboj trebao se održati krajem travnja, no pregovori su propali. Fury je stalno iznosio nove uvjete, što je razljutilo Ukrajinca koji je prekinuo razgovore.

A onda se pojavila vijest kako Saudijska Arabija u prosincu želi organizirati veliki spektakl koji bi predvodio okršaj za ujedinjenje naslova između Furyja i Usyka, dok bi se u sunaslovnoj borbi obračunali Joshua i Wilder.

No Usyk i Fury trebali bi imati barem jedan ovog ljeta, Ukrajinac bi se trebao boriti protiv Daniela Duboisa, dok se Kralja Cigana povezivalo s Andyjem Ruizom, Zhileiom Zhangom, a ovih se dana spominje i Australac Demsey McKean, koji bi se navodno trebao boriti s našim Filipom Hrgovićem.

Fury je spreman boriti se protiv svakog borca, ali jedan nikad neće dobiti njegov poziv – Joseph Parker.

Naime, Novozelanđanin je počasni građanin Morecambea i trenira s Furyjem nakon što su se prije nekoliko godina sprijateljili u Las Vegasu.

Joseph Parker je nakon lanjskog poraza protiv Joea Joycea nastavio karijeru, te je u srijedu nokautom u prvoj rundi pobijedio Faiga Opelu.

– Definitivno se ne bih borio protiv Josepha. Jako smo bliski. Radije bih mu dao pojas nego se borio protiv njega. Vani ima toliko mnogo teškaša – kazao je Tyson Fury, te dodao ‘kako ne želi dobiti batine od Parkera’.

Odgovori

Back to top button