Hrvanje

Marko Ančić na juniorskom SP-u u grapplingu osvojio broncu

Marko Ančić, član Infinity BJJ-a Split, osvojio je brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u grapplingu koje je održano u Rusiji.

Smotra najboljih juniora svijeta održana je u Areni UFA, te su svi natjecatelji i članovi reprezentacija zadovoljni organizacijom prvenstva, piše na Facebook stranici Infinity BJJ-a.

‘U prvoj borbi Marko je nakon rušenja protivnika osigurao dominantu poziciju dolaskom na leđa. Nedugo zatim uslijedilo je gušenje s leđa (Rear Naked Choke) i prva pobjeda.

Drugu borbu je Marko isto kao i prvu odradio odlično. Brzim dolaskom u dominantu poziciju, u ovom slučaju, Side Control, Marko je otvorio sebi put da ostvari pobjedu gušenjem protivnika (D’arce Choke).

Treću borbu je Marko protiv prvaka Rusije izgubio na bodove 4:2. Imali smo nekoliko taktika za ovu borbu koju smo odlučili prilagoditi samom tijeku borbe. Na kraju je sama odluka da Marko nastavi cijelu borbu na nogama ispala odlična jer je Marko, kako smo i procijenili, uspio srušiti svog protivnika.

Ali s obzirom na to da smo imali malih problema s pravilima koja su u nekim sitnicama drugačija od onih na koja smo navikli na BJJ turnirima, te im se bilo teško u kratkom vremenu u potpunosti prilagoditi, dogodile su se situacije gdje je Marko gubio bodove, a neki od tih pravila su i odlučila da izgubimo jednu borbu kao i neke odluke suca s kojima se, na žalost, ne možemo složiti.

Četvrta borba i pobjeda na bodove, 4:2. Samu borbu je Marko odradio taktički ispravno, te većinu vremena kontrolirao sam tijek borbe i usprkos sitnim problemima s pravilima zasluženo pobijedio.

Ovim putem Marku želimo čestitati na ovom uspjehu i zahvaliti što je naš klub, sport i državu promovirao na najbolji mogući način i donio u Hrvatsku medalju za koju je trebalo puno rada i truda.

Same pripreme nisu bile ni malo lagane. Zadnjih nekoliko mjeseci Marko je imao, doslovno, svaki dan po nekoliko treninga koje je podnio bez ikakvih problema i u ni jednom trenutku se nije primijetilo da mu se nešto ne da ili da hoće veliki odmor.

Pripreme su se uglavnom sastojale od svakodnevnih treninga u jutarnje sate, službenih treninga u klubu koji su se protezali i do sitnih jutarnjih sati, teretane, do odlaska u Hrvački klub Split gdje je radio na tome da poboljša borbu na nogama te im se ovim putem zahvaljujemo na odličnom radu i trudu koji su uložili.

Isto tako se zahvaljujemo i svima u našem klubu koji su s Markom odrađivali same pripreme i trenirali s njim svakodnevno jer bez ljudi koji su trenirali s Markom u bilo koje doba dana i bili voljni pomoći u svakom trenutku sve bi ovo bilo nemoguće.

Veliko hvala i Hrvatskom Grappling Savezu koji se maksimalno potrudio i omogućio da idemo na jedno ovako prvenstvo. Bilo je tu puno posla od same organizacije odlaska, registracije, viza itd. što je savez odradio besprijekorno.

Nakon završetka prvenstva Marko i nema vremena za odmor te se pripreme nastavljaju s obzirom na to da slijede ADCC Trialsi (kvalifikacije za ADCC) u Poljskoj, a prije samog odlaska planiramo odraditi i nekoliko turnira kao dio samih priprema’.

Odgovori

Back to top button