Boks

Vitezovi Zagreb u najjačem sastavu putuju u Mariboru na susret 3. kola

U petak Vitezovi Zagreb boksat će odgođeni susret 3. kola Regionalne lige u Mariboru protiv domaće ekipe, piše na službenoj stranici HBS-a.

Susret protiv slovenske momčadi prema rasporedu je bio predviđen u rujnu 2021. godine, a dogovorom momčadi s vodstvom Regionalne lige pomaknut je u termin iza održanog Svjetskog prvenstva u Beogradu.

Vitezovi Zagreb dosad su nastupili u dva meča skupine B Regionalne boksačke lige koja okuplja osam momčadi iz šest država jugoistočne Europe (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija).

U skupini B natječu se uz Vitezove Zagreb i Maribor još Radnik Bijeljina (BiH) i Crvena zvezda Beograd (Srbija).

Vitezovi Zagreb imaju omjer 1:1 (pobjeda u Zagrebu nad Radnikom iz Bijeljine 16:4 i poraz od Crvene zvezde u Beogradu 12:8), a Maribor ima omjer 0:2 (porazi od Radnika Bijeljina 16:4 i C. zvezde 14:6).

U meču 3. kola Crvena zvezda pobijedila je Radnik iz Bijeljine sa 12:8 i vodeća je s tri pobjede u skupini B.

Vitezovi Zagreb u Maribor putuju u vrlo jakom sastavu, s petoricom reprezentativaca s nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Beogradu: Filip Kolak, Diego Mamić, Filip Kolar, Toni Filipi i Marko Milun. Leo Cvetković boksao je na Europskom prvenstvu U-22 u Rosetu, a Petar Krešimir Knežević bio je sudionik ovogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore u Budvi.

U Regionalnoj ligi boduje se osam seniorskih mečeva i dva meča mlađih seniora

Vitezove Zagreb u Mariboru vodit će zamjenik izbornika seniorske reprezentacije Dorian Čalić, budući da se izbornik seniorske reprezentacije Kristijan Hodak nalazi na jakom turniru mlađih kategorija u španjolskom Alicanteu s dvojicom boksača BK Rijeke: Leonom Buzikom i Matejom Pejićem.

Uz Doriana Čalića s boksačima će u kutu biti treneri Vanja Kostel (Čakovec), Nikola Švalj (Titan Gym) i Nenad Mitrović (Sv. Krševan Zadar).

Vitezovi Zagreb u Sloveniju odlaze u četvrtak, 25. studenoga kada će biti održano i službeno vaganje, a meč s domaćim Mariborom na rasporedu je u petak, 26. studenoga 2021 u 18 sati uz prijenose na ArenaSport TV-u i Sportskoj televiziji.

Sastav Hrvatskih vitezova za meč u Mariboru, 26. studenoga:

SENIORI

56 kg – Filip Kolak (Coloseum Zagreb)

60 kg – Diego Mamić (Pula)

64 kg – Filip Poturović (Nova Gradiška)

69 kg – Filip Kolar (Čakovec)

75 kg – Noa Ježek (Titan Gym)

81 kg – Leo Cvetković (Omega Zagreb)

91 kg – Toni Filipi (Gladijator Zagreb)

+91 kg – Marko Milun (Leonardo Zagreb)

MLAĐI SENIORI

69 kg – Fabijan Tomkić (Nokaut Zagreb)

75 kg – Petar Krešimir Knežević (Sv. Donat Zadar)

Odgovori

Back to top button