Boks

Oscar Rivas otkrio kako je bio žrtva prijevare. U ring se vraća 25. veljače, ali ne protiv Alena Babića

Prvak WBC-ove ‘bridger’ kategorije Oscar Rivas izvan ringa je godinu dana, ali kako tvrdi ne svojom voljom.

Kolumbijac se nije borio od listopada prošle godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio kanadskog boksača Ryana Rozickog i osvojio naslov.

No od tog trenutka život mu se okrenuo naglavačke. Rivas je u nedavnom intervjuu otkrio kako je bio žrtva prijevare.

Naime, boksač je sklopio ugovor s kolumbijskim promotorom Juanom Carlosom Morenom.

Dogovorio je meč kod kuće protiv Poljaka Lukasza Rozanskog i ta se borba trebala održati 13. kolovoza na stadionu Guerrero u Caliju. no priredba je otkazana zbog ‘logističkih problema’.

Naime, osim sportske priredbe trebao se održati i koncert Jennifer Lopez. No kako je latino diva otkazala nastup propala je i cijela priredba.

Moreno je nastavio odugovlačiti, postavljati nepotrebne zahtjeve i kršiti obećanja, te je Oscar Rivas morao prekinuti suradnju s kolumbijskim promotorom.

– Moreno nije uopće uplatio depozit WBC-u. Bilo je to mjesec dana uoči borbe. Moreno je prevarant i manipulator – izjavio je Rivasov promotor Yvon Michel, koji je s Oscarom putovao u Kolumbiju na prvu konferenciju za medije.

Michel je izjavio da im Moreno nije nadoknadio troškove od desetak tisuća dolara, te dodao kako je Rivasu od prvog trenutaka sve bilo čudno. I Oscar je to potvrdio.

– Odmah sam osjetio da nešto nije u redu. Odsjeli smo u jeftinom hotelu, nisu nam osigurali prijevoz, sve je bilo pomalo čudno – kazao je Oscar Rivas, te dodao kako je imao loš osjećaj.

Kanadski portal Le Journal de Montreal javlja kako bi Oscar Rivas trebao 25. veljače sljedeće godine boksati protiv Lukasza Rozanskog. Meč bi se održao u Poljskoj.

Izgleda kako će naš Alen Babić, vlasnik WBC-ovog Silver pojasa u ‘bridger’ kategoriji, još malo pričekati svoj red na meč za naslov svjetskog prvaka.

Odgovori

Back to top button