Boks

Usyku nije jasno zašto se Fury odlučio na meč protiv Chisore: On se mene plaši

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk je u kolovozu još jednom pobijedio Anthonyja Joshuu i obranio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka teške kategorije.

Nakon toga je uslijedile prozivka WBC-ova prvaka Tysona Furyja, no Usyk je odmah dao do znanja kako se njihova međusobna borba za ujedinjenje naslova može dogovoriti tek početkom sljedeće godine.

To se nije previše svidjelo Kralju Cigana, koji je nakon pobjede nad Whyteom u travnju nekoliko puta izjavio kako odlazi u mirovinu. A onda se odjednom predomislio i zatražio meč u prosincu.

Nekoliko boksača našlo se na Furyjevom popisu (Joshua, Charr,…), pa se na kraju odlučio za okršaj protiv Dereka Chisore.

Njihov meč dogovoren je za 3. prosinca na Tottenhamovom stadionu u Londonu.

– Na to se mogu samo nasmijati. Ne znam zašto Fury to radi? Mi smo već pristali na meč protiv njega, a on sada bježi i govori kako se ja ne želim boriti. Fury se mene plaši – kazao je Oleksandr Usyk i podvukao:

– On je opasan, velik i jako pametan. Dobro zna što treba raditi i kako se ponašati u ringu. I da, želim se boriti protiv njega u meču za ujedinjenje naslova teške kategorije.

Usykov menadžer Egis Klimas ističe kako bi se meč između Oleksandra i Furyja mogao održati krajem veljače ili početkom ožujka sljedeće godine vjerojatno u Saudijskoj Arabiji.

Odgovori

Back to top button