Boks

Nikolina Ćaćić se za Olimpijske igre bori protiv Talijanke, Marija Malenica zapela na prvoj prepreci

Luka Plantić i Nikolina Ćaćić izborili su četvrtfinale i borbe koje im donose olimpijsku vizu za Tokio, u subotu će se za nju boriti i Marko Milun u superteškoj kategoriji, a na žalost, Marija Malenica oprostila se od kvalifikacijskog turnira u Parizu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Marija Malenica, naša iskusna prvakinja, djevojka koja nosi titule i iz kick-boxinga, nije se uspjela plasirati u četvrtfinale kategorije 60 kg kvalifikacijskog turnira u Parizu, no zaslužuje sve čestitke i duboki respekt za ono što je prikazala u ringu.

Pružila je maksimum, borila se svim srcem, ali nije mogla proći kraj domaće boksačice, vrhunske Francuskinje Hamadouche, treće na svjetskoj rang-listi profesionalki i svjetske IBF prvakinje.

Nikolina Ćaćić je jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 pobijedila je mladu Letonku, 21-godišnju Amandu Millere! Bravo za Nikolinu i trenera Franju Kristića!

Sjajan uspjeh mlade Zagrepčanke, još je samo korak dijeli do Tokija! U četvrtfinalu kategorije do 57 kg borit će se s odličnom Talijankom Irmom Teste!

Nikolina je dominirala i bila bolja u sve tri runde, lijevim direktima i desnim “bombama” držala je agresivnu Latvijku na distanci i zaustavljala je u naletima.

Vidjelo se da se odlično taktički odlično pripremila na letonsku boksačicu, koristila je visinu i duže ruke, nametnula svoj stil borbe na distanci, s čistim udarcima koji su joj donosili bodove.

Nakon dvije runde imala je uvjerljivu prednost, Letonka je krenula u juriš, no naša Nikolina zadržala je prednost, izdržala je juriše Millere, nastavila zadavati udarce kombinacijama prednjih i zadnjih direkata i uvjerljivo slavila.

U četvrtfinalu, za izravni plasman na Olimpijske igre borit će se s odličnom Talijankom Irmom Testom koja je dokazala klasu u borbi protiv prve nositeljice, svjetske viceprvakinje, Ruskinje Vorontsove koju je izdominirala u sve tri runde i pobijedila jednoglasnom odlukom.

Za 20-godišnju Nikolinu svakako će to biti možda i meč s najtežom suparnicom u karijeri, no i Nikolina kao svjetska i europska viceprvakinja u mlađim seniorkama, svakako može proći i tu prepreku. Pogotovo što je boksom u prvom meču pokazala da je odlično pripremljena i u pravoj formi za kvalifikacije.

Nikolina će se za Olimpijske igre protiv talijanske reprezentativke boriti u nedjelju u popodnevnom programu.

I poražena u tom meču imat će prilike dohvatiti Olimpijske igre kroz repesaž protiv jedne od poraženih četvrtfinalistkinja, jer iz ženske kategorije 57 kg plasman će izboriti šest boksačica.

Marija Malenica izgubila je odlukom sudaca od iskusne Francuskinje Maive Hamadouche, no boksala je meč za povijest!

Takav meč, s toliko razmjena udaraca, takvog tempa, vjerojatno nikad nije viđen u ženskom boksu. Obje boksačice su od prve sekunde zauzele gard bez odstupanja, davale i primale udarce, i to je sigurno bio najuzbudljiviji meč dana u Parizu, čekalo se samo koja će prva posustati. Nije posustala Marija, izvlačila je zadnje atome snage, ali nije ni Hamadouche.

Marija je odlukom sudaca 4:1 upisala prvu žestoku rundu, no Francuskinja je u drugoj nametnula još luđi ritam i ta runda vjerojatno joj je donijela i konačnu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

Suci su pobjedu dodijelili domaćoj boksačici, prvoj favoritkinji kategorije, no Marija se borila kao lavica i nije odustajala do posljednje sekunde!

Malenica je dobila prvu rundu, presudila je druga u kojoj je Francuskinja zadala u nesmiljenom ritmu koji čišći udarac više, a Marija je trebala dobiti treću u kojoj je prisilila Francuskinju na uzmak!

Odgovori

Back to top button