Kick & Thai

Prvenstvo Hrvatske u savateu iz Garešnice uživo pratite putem YouTube kanala CroRing

Popuštanjem epidemioloških mjera živnuo je i borilački sport u Hrvatskoj. Tako će se ove subotu u Garešnici održati državno prvenstvo u savateu u disciplini ‘assaut’ za kadetkinje i kadete. Naš portal nastavlja popularizaciju amaterskog borilačkog sporta, pa ćemo natjecanje uživo pratiti putem našeg YouTube kanala.

Predsjednik Hrvatskog savate saveza Predrag Šimunec pomalo je razočaran brojem prijava za ovo natjecanje.

– Očekivali smo znatno već broj boraca. Obično za taj uzrast imamo stotinjak natjecatelja, ali ovog puta zbog pandemije i nedovoljnog vremena za trenirane, te zbog drugih obveza stiglo je samo 45 prijava – kazao je Predrag Šimunec i dodao kako će savez inzistirati da se borci cijepe uoči velikih natjecanja koja će se održati tijekom ljeta:

– Tražit ćemo od boraca da se cijepe kako bi mogli nesmetano nastupati na natjecanjima, a mogu svaki put napraviti PCR test, ali u svom trošku. Čeka nas dinamično ljeto s mnogo natjecanja. Tako ćemo od 1. do 4. srpnja nastupiti u Rumi na SP-u za seniore u disciplini ‘assaut’, a od 26. srpnja do 1. kolovoza u Weizu imamo Svjetski kup za seniore u ‘assautu’, te natjecanje za juniore i seniore u ‘combatu’.

U Varaždinu će se za dva tjedna održati državno prvenstvo u disciplini ‘combat’ za juniore i seniore, koje će ujedno biti i izborno za reprezentaciju.

Državno prvenstvo u savateu za kadetkinje i kadete u subotu počinje u 11 sati uz prijenos na našem YouTube kanalu.

Odgovori

Back to top button