Boks

Luka Plantić na korak do Tokija: Sve smo tempirali za plasman na Olimpijske igre

Luka Plantić i trener Tomislav Bašić javili su se odmah nakon uvjerljive pobjede nad Armencem Gorom Nersesyanom, velikog trijumfa i plasmana u četvrtfinale kvalifikacijskog turnira u Parizu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Dvojac iz Solina nije se prepustio euforiji, jer znaju da ih već u subotu navečer čeka odlučni korak za plasman u Tokio.

– Presretni smo, Luka je u meču protiv Armenca proveo sve što je želio, silovitim napadima prisiliti protivnika na uzmak i ne dopustiti mu da dođe do daha. Luka je pokazao vrhunsku pripremljenost i idemo dalje, plasirati se u polufinale turnira, pa finale i želimo se iz Pariza vratiti sa zlatom – kaže trener Tomislav Bašić.

Pobjeda u četvrtfinalu Plantiću nosi siguran plasman na Olimpijske igre, poraz ostavlja mogućnost repesaža, jer šestorica boksača iz poluteške kategorije plasirat će se u Tokio.

Lukin protivnik bit će čvrsti, naizgled možda sporiji, ali ubojiti udarač Irac Emmet Brennan koji je jednoglasnom odlukom sudaca dobio sve tri runde i pobijedio Švicarca Smajlija. Plantića zanima samo pobjeda:

– To što je on pravi fighter, neće mu pomoći, jer sam ja veći fighter od njega. Mislim da je Armenac kojeg sam pobijedio prekidom u prvoj rundi bio i opasniji boksač, jer ipak ima jaču reputaciju i europsku broncu. Neću kalkulirati, zato sam i trenirao godinu dana da ovdje dođem u top spremi. Vidjelo se u meču protiv Armenca da smo trener i ja puno napredovali. Koristila nam je i ta godina dana odgode da se maksimalno pripremimo za turnir.

Luka je na početku europskih kvalifikacija, u Londonu 2020. godine svladao nositelja, Austrijanca Umara Džambekova. Nakon nove pobjede nad Armencom, trijumf nad Ircem Brennanom donio bi mu ostvarenje olimpijskog sna.

– Sve smo tempirali za plasman na Olimpijske igre, preostaje mi još pobijediti Irca i ponovo ću boksati punom snagom, svojim stilom, u maksimalnom tempu od prve minute, pa ćemo vidjeti tko je veći borac. Stigli smo u Pariz po plasman u Tokio i sad kad mi je ostao još jedan korak sigurno se neću povlačiti – rekao je Luka Plantić.

Meč Plantić – Brennan bit će u subotu u večernjem programu iza 18 sati.

Odgovori

Back to top button