Boks

Luka Plantić prekidom pobijedio Armenca i stigao na korak do Igara u Tokiju!

Hrvatski boksač Luka Plantić (24) izborio je četvrtfinale olimpijskih kvalifikacija koje je u petak nastavljeno u Parizu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U poluteškoj kategoriji (81 kg) je prekidom u prvoj rundi slomio mladog Armenca Gora Nersesyana (20), brončanog s Europskih igara u Minsku.

Plantić je u svom stilu, nezadrživo krenuo u napad od prve sekunde, natjerao višeg Armenca na povlačenje, bacao ga na konopce i u kutove, a na polovici prve runde, nakon serije jakih udaraca i jednog razornog krošea u tijelo bacio ga u nokdaun.

Armenac nije dobio priliku predahnuti, Luka je još žešće navalio i nakon silovitih, žestokih serija udaraca u tijelo i glavu, sudac je krajem prve runde, 30 sekundi prije kraja, ponovo morao brojati Armencu i prekinuo je meč!

Poštedio je mladog Nersesyana težih posljedica, jer Plantić ga je doslovno pregazio, slomio teškim udarcima u uraganu koji ruši sve pred sobom.

Luka Plantić je tako s dvije kvalifikacije pobjede (prva u Londonu 2020. nad nositeljom Austrijancem Džumbekovom, te sada nad Armencem) u četvrtfinalu, dijeli ga samo pobjeda od plasmana u Tokio!

Protivnik u četvrtfinalu, u večernjem programu u subotu u kategoriji 81 kg bit će mu čvrsti, agresivni Irac Emmat Brennan!

Irac je uvjerljivo, jednoglasnom odlukom pobijedio Švicarca Uku Smajlija, a predstavio se kao boksač sličnog stila poput Plantića – pravi fighter, agresivni napadač, razornih udaraca, sa širokim spektrom napada.

Bit će to sudar dvojice razarača, a pobjednik je sigurni putnik na Olimpijske igre!

Budući da iz poluteške kategorije (81 kg) iz Pariza šestero boksača putuje u Tokio, poraženi će dobiti priliku za popravni kroz repesaž izboriti olimpijsku vizu.

Odgovori

Back to top button