Boks

Ngannou: Moj meč protiv Furyja je veći od njegove borbe s Usykom

Boksačke fanove je nedavno oduševila vijest kako su Oleksandr Usyk i Tyson Fury dogovorili meč za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije.

Izgleda kako bi se borba za apsolutnog prvaka trebala održati već u prosincu i to u Saudijskoj Arabiji, a to je ovih dana potvrdio i Kralj Cigana.

A prije tog meča, WBC-ova prvaka Furyja čeka okršaj protiv bivšeg UFC-ovog borca Francisa Ngannoua. Njihova borba će se dogoditi 28. listopada također u Saudijskoj Arabiji.

– Usyk se trebao boriti protiv Furyja još u travnju, a onda sam se pojavio ja i dobio meč. Tyson će se prvo boriti protiv mene i zato je taj dvoboj veći od onog koji nakon toga slijedi – kazao je Francis Ngannou, te mu nije važno što Kralj Cigana već razmišlja o Ukrajincu:

– Nije me briga protiv koga će Fury kasnije boksati, hoće li to biti Usyk ili netko drugi. Znam da svi smatraju kako je njegov meč protiv Usyka za ujedinjenje pojaseva velika borba, no svjetla pozornice su trenutačno na meni. Moj meč protiv Furyja je veći od njegove borbe s Usykom.

Što ako Fury izgubi protiv Ngannoua, tim porazom mogao bi biti ugrožen meč protiv Usyka.

– To je njihov problem, ja razmišljam o svojoj budućnosti. Mene također čekaju mečevi. Početkom sljedeće godine borim se u PFL-u. Još nema najave, ali sigurno se vraćam u oktogon – podvukao je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button