Boks

Teddy Atlas objasnio zašto su ljudi u krivu kada otpisuju Francisa Ngannoua protiv Tysona Furyja

Britanski teškaš Tyson Fury ovog vikenda u Saudijskoj Arabiji boksa protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Kamerunskom udaraču to je prvi boksački meč u karijeri i mnogi smatraju kako će MMA borac dobiti pravu lekciju.

Ngannou u ring ulazi kao veliki autsajder i većina analitičara predviđa kako će se Kralj Cigana poigrati s Predatorom, te o njemu ovisi koliko će meč dugo trajati.

No poznati boksački trener i član Kuće slavnih Teddy Atlas misli drukčije, te upozorava kako bi Ngannou mogao sve šokirati bude li Fury olako shvatio taj meč.

– Mnogi taj meč gledaju kao da je dogovoren zbog zarade, ali mislim da je ta borba itekako opasna za onog koji vjeruje da će lako pobijediti. A to je boksač, svjetski prvak u teškoj kategoriji i zove se Tyson Fury – rekao je Teddy Atlas i nastavio:

– Sjećam se meča između McGregora i Mayweathera. Mnogi su uoči borbe bili sumnjičavi, ali su na kraju obojica ponudili zanimljiv dvoboj.

Atlas vjeruje kako bi Fury mogao imati problema protiv Ngannoua.

– Francis je sposoban to učiniti – može udariti i ugasiti svjetlo. Rođen je snažan i bude li pogodio Furyjevu bradu, može ga ozlijediti. Tyson je elitni boksač, ali bi se mogao naći u problemu, jer Francisa ne shvaća ozbiljno. A kada imate tu moć, imate brisač svih grijeha – istaknuo je Teddy Atlas, pa objasnio:

– To mi je intrigantno. Ne želim prognozirati, ali ako netko protivnika ne shvaća ozbiljno mogao bi se iznenada naći u ogromnim problemima. Kada uđeš u ring teško možeš odjednom nešto promijeniti, jer ako nisi sto posto u meču to bi za tebe mogla biti kratka noć.

Odgovori

Back to top button