Boks

Fury: Sad sam debeo, takav sam bio kao beba i bit ću debeo kad umrem

Svjetski prvak po WBC verziji Tyson Fury boksa 28. listopada u Saudijskoj Arabiji protiv bivšeg najboljeg UFC-ovog teškaša Francisa Ngannoua.

Nakon tog okršaja pred Kraljem Cigana je novi izazov – meč za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije protiv Oleksandra Usyka.

Neporaženi britanski boksač ima 33 pobjede u karijeri i jedan remi. U posljednjem meču u prosincu prošle godine je prekidom u desetoj rundi svladao Dereka Chisoru i treći put obranio naslov svjetskog prvaka.

Nedavno je izjavio kako je tijekom priprema osjetno smršavio, a tome je pričao i u posljednjem intervjuu uoči meča protiv Ngannoua.

– Sjajno je imati lijepo tijelo. Volio bih ga imati, no ne znam da će se to ikad dogoditi. Treniram više od 20 godina i još ga nisam imao. Bio sam u trening-kampu, posljednjih 12 tjedana živio poput redovnika i još nemam dobro tijelo – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Nisam dobro tijelo imao ni kad sam bio tinejdžer. Naučio sam da ovo nije natjecanje u bodybuildingu. Ne izgledam kao čovjek sposoban trčati 30-ak kilometara, ali ja to zaista mogu. Važno je da se mogu potući, a ne kako izgledam. Cilj je pobijediti.

Kralj Cigana se osvrnuo i na svoju debljinu.

– Sviđa mi se što sam debeo, drugačiji sam od drugih. Nikad nije bilo nekoga poput mene, takav sam. Sad sam debeo, takav sam bio kao beba i bit ću debeo kad umrem. Svi smo debeli, tata, mama, cijela obitelj – podvukao je Tyson Fury.

Neporaženi prvak ističe kako je najbolji boksač na svijetu i kako bi sve teškaše s lakoćom pobijedio.

Oleksandr Usyk je najavio svoj dolazak u Saudijsku Arabiju na meč između Furyja i Ngannoua.

– Ma koga šiša, kakve to veze ima s njim. To je Furyjev show, to pripada meni i Ngannouu. Afrički kralj će se boriti protiv Kralja Cigana – istaknuo je Tyson Fury, pa nastavio:

– Nikad me nisu zanimale priče o nepobjedivosti, to sam poručio i Vladimiru Kličku. Rekao mi je da želim njegove titule, a ja sam mu odgovorio: ‘Nije me briga za tvoje pojaseve. Razbit ću ti glavu’. Pojasevi mi ništa ne znače, važno je pobijediti protivnika. A sve ostalo je bonus.

Furyja su pitali neka nabroji pet najvećih boksača teške kategorije u povijesti, a on je odgovorio:

Tyson Fury, od prvog do petog mjesta.

Odgovori

Back to top button